Zöldség curry egy igazán ízletes, szaftos egytálétel. Ezen kívül vegán, diétás és paleo étrendbe is illeszthető.
Ebben a receptben cukkinit, karfiolt, sárgarépát és kaliforniai paprikát használtam, de más zöldségekkel is készítheted fantáziád szerint.
Zöldség curry hozzávalók:
- 15 dkg cukkini
- 30 dkg karfiol
- 15 dkg sárgarépa
- 1/2 db kaliforniai paprika
- 1 db vöröshagyma
- 1,65 dl kókusztej
- 1 evőkanál curry
- 1 evőkanál garam masala
- só
- kókuszzsír
Zöldség curry elkészítése:
1. Készítsd elő a zöldségeket:
- aprítsd fel a vöröshagymát
- karikázd fel a sárgarépát kb. 1,5 cm-es darabokra
- szedd rózsáira a karfiolt
- karikázd fel a cukkinit és vágd félbe
- csíkozd fel a kaliforniai paprikát
2. Melegíts fel egy kevés kókuszzsírt tedd bele a felaprított vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.
3. Add hozzá a curry port, garam masalát, és pirítsd még kb. fél percig.
4. Öntsd fel kb. 2 dl vízzel vagy alaplével és forrald össze.
5. Add hozzá a sárgarépát, karfiolt és öntsd fel a kókusztejjel.
6. Fedő alatt főzd alacsony lángon 10-15 percig, míg a zöldségek nagyjából meg nem puhulnak, de még nem teljesen.
7. Add a curryhez a cukkinit és kaliforniai paprikát és főzd még tovább míg a zöldségek meg nem puhulnak és be nem sűrűsödik.
A zöldséges curryt önmagában is fogyaszthatod, diétás de mégis laktató fogás. De tálalhatsz mellé köretet is, például kuszkuszt vagy basmati rizst.