Gluténmentes cukkinifasírt rizsliszttel

gluténmentes cukkinifasírt rizsliszttel

A cukkinifasírt az egyik legnépszerűbb cukkinis étel, főételként, feltétként, köretként vagy nassolásként is fogyaszthatod. Ezt a rizsliszttel készült cukkinifasírtot gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatják!

Gluténmentes cukkinifasírt hozzávalók:

  • Egy méretesebb – vagy 2-3 kisebb cukkini
  • 1 db tojás
  • 17 evőkanál rizsliszt -mely a cukkini mérete és az arányok miatt az összedolgozás folyamán érzés szerint változhat.
  • 2 csokor petrezselyem
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • a sütéshez repce, napraforgóolaj, vagy kókuszzsír

Cukkinifasírt rizsliszttel elkészítése

1.Reszeld le a cukkinit, facsard ki a levét és tedd egy nagyobb tálba.

2. Add hozzá a tojást, a rizslisztet – amennyit felvesz- a felvágott petrezselymet és a fűszereket ízlés szerint.

3. Gyúrd össze a masszát, hogy biztonsággal pogácsákat tudjál formázni belőlük, lehet hogy szükséges még hozzáadni egy kevés rizslisztet. Ez függ a tojás méretétől és hogy mennyire nedves a cukkini.

4. Formázz a cukkinifasírt masszájából nedves kézzel golyókat és lapítsd kicsit le őket.

5. Az elkészült cukkinifasírtokat felhevített olajban megforgatva süsd enyhén pirosra.

Szinte bármilyen körettel tálalhatod, én hajdinával és a kukoricakásával, azaz puliszkával is kipróbáltam, mindegyik önmagáért beszél.

A receptet Berekai Judit készítette, eredetileg a napimuzsa.hu weboldalon jelent meg és a szerző engedélyével lett publkálva.

Összegzés
recipe image
Recept neve
Gluténmentes cukkinifasírt rizsliszttel
Szerző
Közzétéve
Teljes elkészítési idő