A rakott cukkini paradicsommal egy roppant egyszerű, mégis ízletes fogás. Lehet belőle vega egytálétel, egy könnyed vacsora, vagy köretként is tálalhatod.
Hozzávalók – vega rakott cukkini paradicsommal:
- 2 db közepes zsenge cukkini (kb. 50-60 dkg)
- 2 db nagyobb paradicsom
- só
- őrölt bors
- 1/2 teáskanál fokhagyma por
- 1/2 teáskanál kakukkfű
- 2,5 dkg parmezán sajt
Vega rakott cukkini paradicsommal elkészítése:
1.Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
2. Egy sütőedényt kenj ki vékonyan olívaolajjal.
3. Mosd meg jó alaposan a cukkinit, vágd le a két végét, és egy éles késsel vágj belőle kb. fél cm vastag szeleteket.
4. A paradicsomot is karikázd fel hasonló vastagságú szeletekre.
5. A sütőedénybe helyezd felváltva a cukkini és paradicsom karikákat, úgy hogy félig fedjék egymást. Ha a paradicsom sokkal nagyobb átmérőjű, mint a cukkini, akkor a paradicsom karikákat vágd félbe.
6. Sózd és borsozd a zöldségeket.
7. Szórd rá egyenletesen a fokhagyma port és a kakukkfüvet.
8. Locsold meg egy kevés olívaolajjal, és szórd meg a rakott cukkinit reszelt parmezánnal.
9. Tedd az előmelegített sütőbe, és süsd kb. 30 percig.
Bár ez a rakott cukkini hús nélkül készül, kínálhatod húsok mellé köretként. Mi például sült kacsacomb köreteként ettük.