Egyszerűen elkészíthető, egészséges ebéd, vacsora, de akár a karácsonyi menüben is megállja a helyét!
Tepsiben sült hal zöldséggel hozzávalók:
- 1 db afrikai harcsa filé, kb 40 dkg
- 1 db cukkini, kb. 30 dkg
- 1 db közepes lilahagyma
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 15 dkg gomba
- 2 db paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl passzírozott paradicsom
- olívaolaj, ha paleósra akarod, akkor kókuszzsír
- 2 teáskanál toscana fűszerkeverék (vagy bazsalikom, kakukkfű, oregánó)
- só
- bors
Tepsiben sült hal zöldséggel elkészítése:
1.Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
2. Szeleteled fel a halat, sózd, borsozd és tedd félre.
3. Vékonyan olajozz ki egy tepsit.
4. Karikázd fel a cukkinit, paradicsomot, hagymát, csíkozd fel a kaliforniai paprikát, aprítsd fel a gombát, fokhagymát és tedd a tepsibe.
5. Fűszerezd meg a zöldségeket sóval, borssal és a toscana fűszerkeverékkel, majd locsold meg a tetejét olívaolajjal.
6. Tedd a zöldségeket az előmelegített sütőbe és süsd 30 percig.
7. Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, és süsd elő a halszeleteket.
8. Ha letelt a 30 perc, vedd ki a zöldségeket a sütőből, add a zöldségekhez a passzírozott paradicsomot és keverd össze. Ettől igazán szaftos lesz a zöldség.
9. Helyezd az elősütött hal szeleteket a zöldségekre, és tedd vissza a sütőbe 10 percre.