cukkinis ételek, cukkini receptek képekkel

Tejszínes csirkemellel töltött cukkini

tejszínes csirkemellel töltött cukkini

Tejszínes csirkemellel töltött cukkini egy finom, szaftos csirkés cukkini recept.

Hozzávalók:

  • 4 db közepes cukkini (kb. 30 dkg/db)

Töltelékhez:

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 5 dkg reszelt sajt (pl. trappista)
  • Bors
  • olívaolaj
  • 15 dkg rizs

Tetejére:

  • 20 dkg sajt (pizza mozzarella vagy trappista)

Tejszínes csirkemellel töltött cukkini recept:

1. Főzd meg a rizst is, a rizst sem kell teljesen puhára, mert a szaftban még puhulni fog.

2. Kockázd fel a csirkemellet, sózd és borsozd.

3. Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.

4. Melegíts egy kevés olajat egy serpenyőben, és pirítsd meg rajta a csirkemell kockákat, majd vedd ki és tedd félre.

5. Ha szükséges pótold az olajat, tedd a serpenyőbe a felaprított vöröshagymát, sózd meg párold üvegesre.

6. Add a fokhagymát is hozzá, és pirítsd kicsit.

7. Öntsd fel a hagymát 2 dl vízzel és főzd míg felére besűrűsödik.

8. Add hozzá a tejszínt a reszelt sajtot és az elősütött csirkemellet, és takarék lángon főzd tovább, míg a sajt el nem olvad.

9. Sózd, és borsozd.

10. Keverd hozzá a rizst, ezzel elkészült a töltelék.

12. Mosd meg a cukkiniket, vágd le a két végét, és vágd félbe hosszában. Egy kanál segítségével kapard ki a magos részét. Helyezd az előkészített cukkiniket egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

13. Kanalazd a tejszínes csirkemelles tölteléket a cukkini hajókba.

tejszínes csirkemellel töltött cukkini összeállítása

14. Borítsd be a cukkinik tetejét sajttal, lehet reszelt sajttal, vagy sajtszeletekkel is, így kevesebb a munka vele.

15. Tedd a tejszínes csirkemellel töltött cukkiniket 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd meg 15-20 perc alatt.

Array
Összegzés
recipe image
Recept neve
Tejszínes csirkemellel töltött cukkini
Szerző
Közzétéve
Előkészítési idő
Főzési idő
Teljes elkészítési idő
Értékelés
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Ha tetszett a recept kövess a Facebookon is!