Sajttal töltött cukkini

egyszerű margherita töltött cukkini hús nélkül

Ha szereted a margherita pizzát és a cukkinit, akkor próbáld ki ezt a sajttal töltött cukkini receptet! Ez az egyik legegyszerűbb töltött cukkini, ugyanis a tölteléket nem kell külön megfőzni, egyszerűen csak összeállítod a cukkiniket, és mehetnek is a sütőbe. Húsmentes recept, így vegetáriánusok is fogyaszthatják.

Sajttal töltött cukkini hozzávalók:

  • 2 db közepes zsenge cukkini, kb. 50 dkg
  • 20 dkg mozzarella sajt (friss)
  • 4 db koktélparadicsom
  • 2 dkg parmezán sajt
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 4 csipet toscana fűszerkeverék (ha nincs morzsolt oregano)
  • frissen őrölt bors
  • 1 evőkanál olívaolaj

Sajttal töltött cukkini elkészítése:

1.Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

2. Mosd meg jó alaposan a cukkiniket, vágd le a végüket, és vágd félbe. Egy kanál segítségével vájd ki a cukkini magos részét.

3. Tedd a cukkiniket egy sütőpapírral bélelt tepsire.

4. Fűszerezd sóval, és frissen őrölt borssal a cukkini hajókat.

5. Szeleteld fel a mozzarellát, és tedd a mozzarella szeleteket a cukkini hajókba.

6. Karikázd fel a koktél paradicsomot, és helyezd a paradicsom karikákat a mozzarella tetejére.

7. Szórd meg mindegyik cukkini hajót egy csipet toscana fűszerkeverékkel, és locsold meg kevés olívaolajjal.

 

egyszerű töltött cukkini sütés előtt

8. Tedd a margherita töltött cukkiniket az előmelegített sütőbe, és süsd 20-25 percig.

9. Ha letelt a sütési idő, vedd ki a sütőből, és szórd meg kevés reszelt parmezánnal, majd tedd vissza a sütőbe még 5 percre.

10. Frissen tálald!

Összegzés
recipe image
Recept neve
Sajttal töltött cukkini
Szerző
Közzétéve
Előkészítési idő
Főzési idő
Teljes elkészítési idő
Értékelés
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)