A cukkinis gombapörkölt egy magyaros vega, laktató főétel.
Hozzávalók:
- 50 dkg gomba (csiperke)
- 30 dkg cukkini
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db. paradicsom
- 1 db. tv paprika
- 1 evőkanál pirospaprika
- só
- bors
- 3 evőkanál olaj
Cukkinis gombapörkölt elkészítése:
1 Szeleteled fel a gombát.
2. Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.
3. Kockázd fel a paprikát és a paradicsomot.
4. Melegítsd fel az olajat egy lábosban, add hozzá a vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.
5. Húzd le a lábost a tűzről, és keverd a hagymához a fűszerpaprikát.
6. Add a hagymához a fokhagymát, felkockázott paprikát és paradicsomot.
7. Öntsd fel egy kevés vízzel, és alacsony lángon főzd, míg a zöldségek meg nem puhulnak.
8. Egy botmixerrel pürésítsd a zöldségeket, ettől lesz finom, sűrű szaftja a cukkinis gombapörköltnek.
9. Add a pörkölt alaphoz a felszeletelt gombát, és főzd, míg a gomba ki nem engedi a levét és össze nem esik.
10. Közben mosd meg és darabold fel a cukkinit. Add a cukkinit is a pörkölthöz.
11. Sózd, borsozd és párold puhára a cukkinis gombapörköltet.
Milyen körettel tálaljuk a cukkinis gombapörköltet? Ha vegán variációt keresel, akkor durum főtt tészta, párolt rizs, bulgur jöhet szóba. Ha nem számít, hogy tojás is van a köretben, akkor a pörkölt klasszikus köretei közül választhatsz, galuska/nokedli, tarhonya, knédli.