cukkinis ételek, cukkini receptek képekkel

Fokhagymás cukkini tócsni

fokhagymás cukkini tócsni zabpehelyliszttel

A cukkini tócsni egy tipikus „ahány ház annyi szokás” típusú étel, amit az is jól mutat, hogy rengeteg elnevezése van, például lapcsánka, prósza, cicege. Reszelt cukkiniből készült lepény, ami lehet reggeli, vagy vacsora, de diétás köretnek is megállja a helyét. Ez a fokhagymás cukkini zabpehelyliszttel készül, de sima lisztet is lehet használni.

Fűszerezésnek ott a fokhagyma, ha fokhagyma rajongó vagy tehetsz bele többet is, és egyéb fűszerekkel is ki lehet egészíteni, például petrezselyem, kapor.

Hozzávalók:

  • 1 db közepes zsenge cukkini (kb. 30-40 dkg)
  • 1 db tojás
  • 30 g zabpehelyliszt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt bors
  • olaj

Fokhagymás cukkini tócsni recept:

1 A cukkinit mosd meg jó alaposan, vágd le a két végét, és hájastul reszeld le nagylyukú reszelőn.

2. Sózd be a reszelt cukkinit és pihentesd 10-15 percig.

3. Nyomkodd ki jó alaposan a nedvességet a reszelt cukkiniből.

4. Add hozzá a reszelt fokhagymát, tojást, lisztet, borsot és keverd simára.

5. Melegíts olajat egy serpenyőben, tegyél egy evőkanálnyit a cukkini tócsni masszájából és lapogasd el a kanál hátuljával.

6. Süsd aranybarnára a fokhagymás cukkini tócsni mindkét oldalát.

7. A kisült cukkini tócsnikat szedd egy konyhai papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot felitassa.

Jól illik hozzá a fokhagymás tejföl, vagy más mártogatós, reszelt sajttal is meg lehet szórni tálaláskor.

Húsok bundázáshoz is fel lehet használni, készíthetsz belőle cukkini bundában sült csirkemellet is.

Array
Összegzés
recipe image
Recept neve
Fokhagymás cukkini tócsni zabpehelyliszttel
Szerző
Közzétéve
Előkészítési idő
Főzési idő
Teljes elkészítési idő
Ha tetszett a recept kövess a Facebookon is!