cukkinis ételek, cukkini receptek képekkel

Cukkinis párolt zöldség

cukkinis párolt zöldség

Ha egy könnyed, diétás, és látványos köretet keresel, akkor próbáld ki a cukkinis párolt zöldséget! Finom, egészséges, jól néz ki, kell ennél több?

Én cukkinit, paprikát és sárgarépát használtam, de rakhatsz bele más zöldségeket is, például lilahagymát, karalábét, szárzellert stb. Csak arra figyelj, hogy azokat a zöldségeket, amik gyorsan megpuhulnak, később add a zöldségekhez.

A fűszereket is variálhatod kedved szerint, én olaszos ízvilágot használtam, toscana fűszerkeveréket, de jól illik hozzá a provence fűszerkeverék is, vagy friss zöldfűszerek.

Hozzávalók – cukkinis párolt zöldség

  • 1 db kisebb cukkini kb. 20 dkg
  • 1/2 db kaliforniai paprika
  • 1 db közepes sárgarépa
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál toscana fűszerkeverék (vagy oreganó és bazsalikom)
  • 2 evőkanál olívaolaj vagy más zsiradék

Cukkinis párolt zöldség elkészítése

1.Vágd juliennere, azaz csíkozd fel a cukkinit, sárgarépát és kaliforniai paprikát.

2. Aprítsd fel a fokhagymát.

3. Egy serpenyőben melegítsd fel a zsiradékot, amit használsz, és tedd bele a felcsíkozott sárgarépát.

4. Sózd meg, és kevergetve párold pár percig.

5. Add hozzá a felcsíkozott kaliforniai paprikát, és párold őket együtt tovább még pár percig.

6. Add hozzá a cukkinit és fokhagymát, sózd meg újra, és párold tovább.

7. Önts alá kb. fél dl vizet, add hozzá a toscna fűszerkeveréket, keverd jól át.

8. Párold tovább a cukkinis párolt zöldséget közepes lángon, míg el nem fövi a levét.

9. A párolt zöldség akkor lesz finom, ha még megmarad a tartása, és nem fonnyadnak el a zöldségek, ezért figyelj arra, hogy ne főzd túl.

A cukkinis párolt zöldséget felhasználhatod köretnek húsok, halak mellé.

Összegzés
recipe image
Recept neve
Cukkinis párolt zöldség
Szerző
Közzétéve
Előkészítési idő
Főzési idő
Teljes elkészítési idő
Ha tetszett a recept kövess a Facebookon is!