Tejszínes cukkinis csirkemell gombával krémes, mediterrán ízvilágú ragu.
Hozzávalók:
- 1 db csirkemell filé (kb. 25 dkg)
- 20 dkg gomba
- 20 dkg cukkini
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejszín
- 2 dkg parmezán sajt
- 1 teáskanál toscana fűszerkeverék
- só
- frissen őrölt bors
- 2 evőkanál zsiradék
Tejszínes cukkinis csirkemell gombával elkészítése:
1 Csíkozd fel a csirkemellet, sózd és borsozd.
2. Pucold meg és negyedeld a gombafejeket.
3. Karikázd fel a cukkinit kb. ujjnyi vastagon, majd negyedeld a karikákat.
4. Aprítsd fel a fokhagymát.
5. Melegíts fel egy serpenyőt, zsiradék hozzáadása nélkül dobd bele a gombát és pirítsd meg. Ha a gomba összesett, és elfőtte a levét, sózd és borsozd, majd vedd ki a serpenyőből.
6. Tegyél egy kevés olajat a serpenyőbe, és pirítsd meg rajta a csirkemell csíkokat. Ha megsültek, vedd ki a serpenyőből.
7. Add a feldarabolt cukkinit és felaprított fokhagymát a serpenyőben és pirítsd meg őket.
8. Öntsd fel a tejszínnel.
9. Tedd vissza a serpenyőbe a gombát és a csirkét.
10. Reszeld hozzá a parmezánt.
11. Fűszerezd a toscana fűszerkeverékkel.
12. Forrald össze és már kész is a tejszínes gombás cukkinis csirkemell.
13. Párolt rizs vagy tészta illik hozzá.