A fokhagymás tejszínes afrikai harcsa cukkinivel egy egyszerűen elkészíthető, mégis ízletes fogás, amely tökéletes választás a hétköznapokra vagy akár különleges alkalmakra is. Az afrikai harcsa omlós textúrája és a fokhagyma krémes ízvilága remekül harmonizál a cukkini frissességével, így egy igazán egyedi és ínycsiklandó étel születik.
Hozzávalók:
- 50 dkg afrikai harcsa
- 30 dkg cukkini
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 4 dl tejszín (30 %-os)
- 2 evőkanál natúr tejszínes krémsajt
- só
- bors
- étolaj
Fokhagymás tejszínes afrikai harcsa cukkinivel recept:
1 Vágd nagyobb kockákra kb. 2-3 centisre az afrikai harcsát, sózd és borsozd.
2. Aprítsd fel a fokhagymát és a vöröshagymát.
3. Kockázd fel a cukkinit hasonló méretűre, mint a harcsát.
4. Melegítsd fel az olajat egy nagyobb serpenyőben.
5. Tedd a harcsát az olajba, és pirítsd meg mindegyik oldalát, majd vedd ki.
6. Ha szükséges, pótold az olajat, és tedd bele a cukkinit és pirítsd meg kicsit, majd vedd ki.
7. Ha szükséges, pótold az olajat, tedd bele a felaprított vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.
8. Add hozzá a fokhagymát, párold kicsit, míg a fokhagyma illatozni nem kezd, és öntsd fel kb. 1 dl vízzel. Így főzd tovább, hogy a hagyma krémesre puhuljon.
9. Add a tejszínt a fokhagymás alaphoz, és ha felforrt, a krémsajtot is.
10. Ha kellően besűrűsödött, kóstold meg a szaftot, és ha szükséges fűszerezd sóval és borssal.
11. Tedd a fokhagymás tejszínes szószba az elősütött harcsát és cukkinit, melegítsd össsze.
12. Frissen tálald a tejszínes fokhagymás afrikai harcsát, jól illik hozzá a párolt rizs, tészta vagy krokett.





