Cukkinis paradicsomos tészta vegán

vegán cukkinis paradicsomos tészta

Ha gyorsan és egyszerűen elkészíthető receptet keresel ebédre vagy vacsorára, próbáld ki a cukkinis paradicsomos tésztát! Vegánok is fogyaszthatják.

Cukkinis paradicsomos tészta vegán hozzávalók:

2 adag

  • 20 dkg penne tészta (durum tészta)
  • 30 dkg cukkini
  • 1 doboz (400 g) darabolt paradicsom konzerv (polpa di pomodoro)
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bazsalikom, oregánó
  • olívaolaj

Cukkinis paradicsomos tészta vegán elkészítése:

1. Tedd fel a vizet forralni a tészta főzéséhez.

2. Vágd kockára a cukkinit, és aprítsd fel a lilahagymát.

3. Egy serpenyőben hevíts kevés olívaolajat. Ha már jól felmelegedett, tedd bele a kockára vágott cukkinit, és pirítsd meg. Fontos, hogy a cukkini piruljon, ne párolódjon, ezért ne tegyél egyszerre túl sok cukkinit a serpenyőbe. Ha nincs elég nagy serpenyőd, akkor több részletben pirítsd a cukkinit. Arra figyelj, hogy ne puhuljon meg túlságosan, mert úgy a finom, ha marad tartása a zöldségnek. Ha kész, akkor vedd ki a serpenyőből a cukkinit, és tedd félre.

4. Ha elkezdett forrni a víz, tegyél bele sót, majd a tésztát. Ne főzd túl a tésztát, csak “al dente” állagúra, mert a paradicsom szószból még magába fog szívni. Nézd meg a tészta csomagolásán a javasolt főzési időt, és előtte egy-két perccel már kezdd el kóstolni, hogy mikor éri el a megfelelő állagot.

5. Tedd a serpenyőbe a lilahagymát, dinszteld meg, majd add hozzá az apróra vágott fokhagymát is.

6. Öntsd a hagymához a paradicsom konzervet. Sózd meg és keverd hozzá a bazsalikomot és oregánót.

7. Ha elkezd forrni a paradicsom, add hozzá a korábban megpirított cukkinit, és keverd össze.

8. Szűrd le a tésztát, és keverd a paradicsomos cukkinis raguhoz és hagyd még a tűzön egy kicsit, míg össze nem áll a cukkinis paradicsomos tészta.

9. Frissen tálald a cukkinis paradicsomos tésztát!

Összegzés
recipe image
Recept neve
Cukkinis paradicsomos tészta vegán
Szerző
Közzétéve
Előkészítési idő
Főzési idő
Teljes elkészítési idő