Ez a koktélparadicsomos cukkinis tészta friss és ízletes fogás, amely gyorsan elkészíthető. A cukkini és paradicsom párosát fokhagyma, parmezán és friss fűszerek teszik különlegessé, míg a citromhéj üde frissességet ad. Tökéletes választás könnyű ebédre vagy vacsorára!
Hozzávalók:
- 3 evőkanál vaj
- 40 dkg cukkini
- 50 dkg vegyes koktélparadicsom
- 120 ml csirkehúsleves (vagy 60 ml száraz fehérbor és 60 ml főtt tészta főzővize)
- 2 gerezd fokhagyma
- 225 g tészta
- 40 g finomra reszelt parmezán vagy reszelt olasz sajtmix, elosztva
- só
- 1 evőkanál petrezselyem
- 1 evőkanál bazsalikom
- 1 teáskanál reszelt citromhéj
Koktélparadicsomos cukkinis tészta recept:
1 Vágd félbe hosszában a cukkinit és szeleteld fel félkör alakú szeletekre.
2. Aprítsd fel a fokhagymát.
3. Hevíts fel egy 25-30 cm-es öntöttvas serpenyőt magas hőfokon, és olvassz meg benne 1 evőkanál vajat. Add hozzá a cukkinit, csökkentsd a hőt közepesen magasra, és folyamatos kevergetés mellett süsd, amíg megpuhul és aranybarna lesz, körülbelül 4 percig. Tedd át a cukkinit egy kis tálba.
4. Tedd vissza a serpenyőt magas hőfokra, és olvassz meg benne 1 evőkanál vajat. Add hozzá a paradicsomokat, és alkalmanként kevergetve süsd, amíg a héjuk megreped, körülbelül 4 percig. Ezután óvatosan nyomkodd meg a paradicsomokat, hogy kiengedjék a levüket.
5. Sózd meg, add hozzá a húslevest és a fokhagymát, majd folytasd a főzést, amíg a folyadék körülbelül felére csökken, még 5-6 percig.
6. Tedd vissza a cukkinit a serpenyőbe, keverd össze, és főzd további 2 percig, hogy átmelegedjen. Vedd le a tűzről, és add hozzá a maradék 1 evőkanál vajat, majd keverd össze.
7. Főzd meg a tésztát al dente állagúra a csomagoláson lévő utasítás szerint.
8. Szűrd le a tésztát, tedd egy nagy tálba, és öntsd rá a paradicsomos, cukkinit.
9. Keverd hozzá a reszelt parmezán és felaprított petrezselyem felét.
10. Tálaláskor diszítsd a koktélparadicsomos cukkinis tésztát friss bazsalikommal, citromhéjjal, és parmezánnal.