Az óvári csirkemell adta az ötletet a sonkával gombával töltött cukkinihez. Az óvári csirkemellre kerül sonka, gomba, és sajt, miért ne lehetne ugyanezt a tölteléket cukkinibe is tölteni? Diétázók önmagában is fogyaszthatják, úgyis elég laktató, de lehet mellé köretet is tálalni, mi rizzsel ettük.
Hozzávalók:
2 darabhoz
- 1 db közepes zsenge cukkini (kb. 40 dkg)
- 40 dkg gomba
- 4 szelet sonka
- 1 db kisebb vöröshagyma
- 2 szelet óvári sajt
- só
- bors
- 1 evőkanál zsiradék (olaj, zsír stb.)
Sonkával gombával töltött cukkini elkészítése:
1.Mosd meg jó alaposan a cukkinit, vágd le a két végét, és hosszában vágd félbe. Egy kanál segítségével vájd ki a magos részt. Sózd meg a cukkini hajókat és tedd félre.
2. Pucold meg a gombát és szeleteld fel.
3. Aprítsd fel a vöröshagymát.
4. Melegítsd fel a zsiradékot egy serpenyőben.
5. Add hozzá a vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.
6. Add a hagymához a gombát és párold puhára. Ha összeesett a gomba, sózd és tegyél rá frissen őrölt borsot, majd főzd el a levét.
7. Ennyi idő alatt a besózott cukkini kis levet fog ereszteni, a nedvességet töröld le róla egy papírtörlővel.
8. Tedd a cukkini hajókat üresen 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd elő kb. 15 percig.
9. Vedd a ki a sütőből az elősütött cukkiniket és töltsd meg őket.
10. Tegyél a cukkinik mélyedésébe két-két szelet sonkát, hogy befedje az egészet.
11. Halmozd a gombát a sonkára.
12. Tedd a sajt szeleteket a tetejére.
13. Tedd a sütőbe a sonkával gombával töltött cukkiniket, és süsd kb. 15 percig, míg a sajt rá nem olvad.