Töltött cukkini paradicsomos csirkemellel

töltött cukkini paradicsomos csirkemellel

Töltött cukkini paradicsomos csirkemellel rizs nélkül. Szaftos, ízletes és diétás is!

Hozzávalók – Töltött cukkini paradicsomos csirkemellel

  • 2 db zsenge cukkini, kb. 25 dkg/db
  • 30 dkg csirkemell
  • 2 dl passata (passzírozott paradicsom)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál toscana fűszerkeverék
  • 125 g mozzarella
  • olaj

Töltött cukkini paradicsomos csirkemellel elkészítése:

Először a cukkini töltelékét, a paradicsomos csirkemell ragut kell elkészíteni.

1.Kockázd fel a csirkemellet és sózd be.

2. Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.

3. Melegíts egy kevés olajat és párold üvegesre a vöröshagymát.

4. Add a hagymához a csirkemellet és pirítsd fehéredésig.

5. Add hozzá a felaprított fokhagymát, a passatát, toscana fűszer keveréket, keverd össze, és alacsony lángon főzd, míg a csirkemell meg nem puhul.

paradicsomszószos csirkemell

6. Vágd le a cukkinik végét, és hosszában vágd ketté. Egy kanál segítségével vájd ki a cukkinik belsejét.

7. Kanalazd a paradicsomos csirkeragut a cukkini hajókba.

8. Szeleteld fel a mozzarella sajtot, és tedd a töltött cukkinik tetejére.

9. Tedd a cukkiniket 200 fokra előmelegített sütőbe és süsd 20-25 percig, míg a sajt rá nem olvad.

Összegzés
recipe image
Recept neve
Töltött cukkini paradicsomos csirkemellel
Szerző
Közzétéve
Teljes elkészítési idő
Értékelés
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)