Tepsiben sült hal zöldséggel

tepsiben sült hal zöldséggel

Egyszerűen elkészíthető, egészséges ebéd, vacsora, de akár a karácsonyi menüben is megállja a helyét!

Tepsiben sült hal zöldséggel hozzávalók:

  • 1 db afrikai harcsa filé, kb 40 dkg
  • 1 db cukkini, kb. 30 dkg
  • 1 db közepes lilahagyma
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 15 dkg gomba
  • 2 db paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl passzírozott paradicsom
  • olívaolaj, ha paleósra akarod, akkor kókuszzsír
  • 2 teáskanál toscana fűszerkeverék (vagy bazsalikom, kakukkfű, oregánó)
  • bors

Tepsiben sült hal zöldséggel elkészítése:

1.Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.

2. Szeleteled fel a halat, sózd, borsozd és tedd félre.

3. Vékonyan olajozz ki egy tepsit.

4. Karikázd fel a cukkinit, paradicsomot, hagymát, csíkozd fel a kaliforniai paprikát, aprítsd fel a gombát, fokhagymát és tedd a tepsibe.

5. Fűszerezd meg a zöldségeket sóval, borssal és a toscana fűszerkeverékkel, majd locsold meg a tetejét olívaolajjal.

6. Tedd a zöldségeket az előmelegített sütőbe és süsd 30 percig.

 

tepsiben sült zöldségek

7. Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, és süsd elő a halszeleteket.

8. Ha letelt a 30 perc, vedd ki a zöldségeket a sütőből, add a zöldségekhez a passzírozott paradicsomot és keverd össze. Ettől igazán szaftos lesz a zöldség.

9. Helyezd az elősütött hal szeleteket a zöldségekre, és tedd vissza a sütőbe 10 percre.

tepsiben sült hal zöldségekkel

 

Összegzés
recipe image
Recept neve
Tepsiben sült hal zöldséggel
Szerző
Közzétéve
Előkészítési idő
Főzési idő
Teljes elkészítési idő