cukkinis ételek, cukkini receptek képekkel

Sajtos cukkinikrém pirítósra

sajtos cukkinikrém pirítósra, bazsalikomos, sült

Sajtos cukkinikrém pirítósra egy finom, könnyed cukkinis recept. A bazsalikomos sült cukkinikrémet kenheted kenyérre, pirítósra, szendvicsre, vagy akár tésztaételt is készíthetsz belőle.

Hozzávalók:

  • 50 dkg zsenge cukkini
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 1 doboz philadelphia krémsajt (125 g), vagy mascarpone vagy ricotta
  • 2 evőkanál reszelt parmezán
  • 1 marék friss bazsalikom levél
  • bors

Sajtos cukkinikrém elkészítése:

1 Mosd meg a cukkinit, vágd le a végeit és kockázd fel.

2. Melegítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben, dobd bele a fokhagyma gerezdeket, és süsd meg őket, majd vedd ki a serpenyőből.

3. Tedd a fokhagymás olajba és süsd meg a cukkini kockákat. Először nagyobb fokon pirítsd őket, hogy kicsit megbarnuljanak, ettől az íze is intenzívebb lesz, majd alacson hőfokon fedő alatt párold őket puhára.

cukkini sütése cukkinikrémhez

4. Egy botmixerrel, vagy turmixgéppel pürésítsd a cukkinit.

5. Add hozzá a friss bazsalikomot, parmezánt és ezzel is turmixold le.

6. Majd add hozzá a krémsajtot is, és ezzel is keverd simára.

7. Fűszerezd sóval és borssal is. A sót azért érdemes a végére hagyni, mert a parmezánban és a krémsajtban is van só, így biztos nem lesz túl sós.

8. Várd meg, míg szobahőmérsékletűre hűl a sajtos cukkinikrém, utána tedd a hűtőbe 1 órára.

9. A bazsalikomos sült cukkinikrém finom friss kenyérrel, pirítóssal, szendvicsre. Szuper reggeli, vendégváró vagy partyétel.

Tippek a sajtos cukkinikrémhez:

Ha fokhagyma rajongó vagy, a végén reszelhetsz is bele fokhagymát, így intenzívebb lesz az íze.

Bazsalikom mellett más fűszerekkel is ízesítheted. Itt találsz tippeket a cukkini fűszerezéséhez.

A turmixoláskor gazdagíthatod még extraszűz olívaolajjal.

bazsalikomos sült cukkinikrém kenyérre

Array
Összegzés
recipe image
Recept neve
Sajtos cukkinikrém pirítósra
Szerző
Közzétéve
Előkészítési idő
Főzési idő
Teljes elkészítési idő
Értékelés
3.51star1star1star1stargray Based on 10 Review(s)
Ha tetszett a recept kövess a Facebookon is!