Mexikói kukoricaleves cukkinivel

mexikói kukorica leves cukkinivel

Ha szereted a fűszeres ételeket és a mexikói ízeket, ez a mexikói kukoricaleves a kedvenced lesz! A cukkini semleges ízét nagyon jól feldobja az édeskés kukorica és a csípős chili, a sajttól pedig sűrű, krémes, igazán kanaliznivaló ez a leves!

Hozzávalók – Mexikói kukoricaleves cukkinivel

  • 2 cső zsenge kukorica (vagy 2 doboz konzerv csemegekukorica)
  • 3-4 saláta cukkini (250 g kb)
  • 2 ek olíva olaj
  • 1 fej vöröshagyma (60 g kb.)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 mk só
  • csipet tört bors
  • zöld, piros, sárga chili vegyesen finomra aprítva, ízlés szerint
  • 100 g natúr light krémsajt
  • 300 ml tej
  • 1 tk jelölten gluténmentes kukoricakeményítő
    250 ml víz vagy zöldségalaplé
  • tálaláshoz friss zöld koriander levél

 

Mexikói kukoricaleves cukkinivel elkészítése

1.A finomra aprított hagymát az olajjal és a vékony szeletekre vágott fokhagymával együtt tedd egy kisebb fazékba.

2. Önts rá egy ujjnyi vizet, és párold üvegesre.

3. Ha elpárologta a vizet, add hozzá a kukoricaszemeket és a kockára vágott cukkinit.

4. Sózd, borsozd, és a saját levében párold meg a zöldségeket. Ez nagyjából 4-5 perc, ha elég apróra vágtad a cukkinit.

5. Önts fel a vízzel.

6. Amíg felforr, a keményítőt kikeverd a hideg tejjel, majd dolgozd bele csomómentesre a krémsajtot is.

7. A főzőléből keverj egy keveset a sajtos mártáshoz (hőkiegyenlítés), majd ezt csorgasd vissza a levesbe.

8. Várd meg, amíg picit besűrűsödik.

9. Tálaláskor aprított chilivel, és korianderlevéllel fogyaszd.

Mennyei finom!

A recept eredetileg a glutenmentesdieta.hu weboldalon jelent meg, a szerző Hadarik Rita engedélyével lett publikálva, a linkre kattintva további gluténmentes cukkini recepteket találsz!

Összegzés
recipe image
Recept neve
Mexikói kukorica leves cukkinivel
Szerző
Közzétéve
Teljes elkészítési idő