A cukkinis padlizsános tészta egy isteni finom, szaftos zöldséges tészta olvadó sajttal a tetején.
Hozzávalók:
2 adaghoz
- 30 dkg fusili tészta
- 1 db padlizsán
- 1 db cukkini (kb. 25 dkg)
- 1 doboz darabolt paradicsom konzerv
- 1 dl passata (passzírozott paradicsom)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál toscana fűszerkeverék
- só
- bors
- 10 dkg friss mozzarella
- 2 dkg parmezán
- olívaolaj
Cukkinis padlizsános tészta recept:
1 Mosd meg és kockázd fel a cukkinit és a padlizsánt.
2. Tegyél fel egy fazékban vizet a tészta főzéséhez.
3. Melegítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben, add hozzá a padlizsánkockákat, és süsd meg, majd vedd ki a serpenyőből.
4. Ha szükséges, pótold az olajat, és a cukkinit is süsd meg az olajban, és vedd ki.
5. Aprítsd fel a fokhagymát.
6. Add az olajhoz a fokhagymát és süsd 1-2 percig, míg illatozni kezd, de ne barnuljon meg.
7. Add a paradicsomkonzervet és a passatat a fokhagymához.
8. Fűszerezd a paradicsomot sóval, borssal és főzd közepes hőfokon kb. 10 percig, majd húzd le a tűzről.
9. Darabold fel a mozzarellát és reszeld le a parmezánt.
10. Főzd meg a tésztát sós vízben, majd szűrd le, és keverd a paradicsomos szószhoz.
11. Keverd a tésztához a padlizsán és cukkini kockákat is. Olyan serpenyőben kell készíteni, amit a sütőbe is tudsz rakni. Ha nem olyan a serpenyőd, akkor a tésztát itt rakd át egy kisebb tepsibe.
12. A tészta tetejére rakd a feldarabolt mozzarellát, és szórd meg a reszelt parmezánnal.
13. Tedd a 180 fokra előmelegített sütőbe a cukkinis padlizsános tésztát és süsd 15-20 percig, míg a sajt rá nem olvad a tetejére.