Gorfiról elsőre talán mindenkinek a nutellás banános jut eszébe, pedig sós gofrit is lehet készíteni, például cukkinivel. A gofri tésztájába cukkini kerül, így ez egy diétás gofri változat. Csak tejföllel és reszelt sajttal is nagyon finom, de egyéb feltétekkel is lehet fogyasztani a cukkini gofrit, például tükörtojással, zöldségekkel, salátákkal, kőrözöttel, humusszal.
Sajtos cukkini gofri hozzávalók:
4 db-hoz
- 40 dkg cukkini
- 15 dkg liszt
- 7 dkg trappista sajt
- 2 db tojás
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kiskanál sütőpor
- só
- bors
- olaj a sütéshez
Sajtos cukkinis gofri elkészítése:
1 Reszeld le a cukkinit sózd be, és tedd félre egy fél órára. A legjobb szűrőbe rakni, mert vizet fog ereszteni, és így az le tud csöpögni.
2. Amíg pihen a cukkini, addig készíts elő mindent, mert majd gyorsan kell dolgozni. Vedd elő a gofri sütőt, és azokat a feltéteket is készítsd elő, amivel a cukkinis gofrit majd tálalni akarod. A gofri frissen jó, ha sütés után kezded felszeletelni az uborkát és paradicsomot, addigra kihűlne.
3. Ha mindent előkésíztettél, folytasd a cukkini gofri tésztájának készítését, ehhez reszeld le a sajtot.
4. Tedd egy tálba a lisztet, sót, borsot, sütőport, reszelt sajtot és keverd el.
5. Add a lisztes keverékhez a kinyomkodott reszelt cukkinit.
6. Végül add hozzá a két tojást, reszeld hozzá a fokhagymát és egy villával keverd simára.
7. Melegítsd fel a gofri sütőt, és egy ecsettel olajozd ki.
8. Tegyél bele a cukkinis gofri masszából és csukd rá a tetejét. Nálam az vált be, ha egy kanál hátuljával nagyjából elegyengetem a tésztát és utána csukom le a tetejét, így egyenletesebb lesz és kitölti a formát.
9. Ha megsült a cukkinis gofri, vedd ki a gofri sütőből, és frissen tálald.
10. Ha nem rakod egyből tányérra, akkor rácsra kell rakni, úgy marad ropogós. A tányéron a gőztől viszsapuhul, ezért a legjobb a sülés után azonnal megenni.
További gofri receptekért kattints a linkre!