Sajtos cukkini lepény tepsiben egy finom cukkinis étel, ha szereted a cukkini tócsnit, ezt is imádni fogod.
Zabpehelyliszttel készült, így gluténmentes, de lehet hagyományos liszttel is készíteni.
Hozzávalók:
- 1 kg cukkini
- 20 dkg trappista sajt
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 db tojás
- 20 dkg zabpehelyliszt (fehérlisztet is lehet használni)
- 0,5 dl étolaj
- 1 csokor petrezselyem
- só
Sajtos cukkini lepény tepsiben recept:
1 A sajtos cukkini lepényhez először melegítsd elő a sütőt 200 fokra, és bélelj ki sütőpapírral egy tepsit.
2. Reszeld le a sajtot.
3. Egy nagyobb tálba reszeld le a cukkinit.
4. Reszeld hozzá a fokhagymát.
5. Aprítsd fel a petrezselymet és add a cukkinihez.
6. Üsd a tojásokat a reszelt cukkinihez.
7. Add hozzá a sót, az olajat, a reszelt sajtot és keverd össze.
8. Végül keverd hozzá a zabpehelylisztet is.
9. Öntsd a cukkini lepény masszáját a sütőpapírral bélelt tepsibe, és egy kanál vagy spatula segítségével egyengesd el.
10. Tedd a 200 fokra előmelegített sütőbe, és 35-40 perc alatt süsd meg.
11. Vedd ki a sütőből, és pihentesd legalább 10 percig, utána szeleteld fel egy éles késsel.
Önmagában is lehet fogyasztani, vagy fokhagymás tejföllel, tejfölös túróval megkenni a tetejét. Akár kenyér helyettesítőként is fel lehet használni.