Rakott cukkini krumplival – főételként és akár köretként is fogyaszthatod. Húsmentes recept, vegánok is fogyaszthatják.
Rakott cukkini krumplival hozzávalók:
- 2 db közepes krumpli
- 2 db közepes paradicsom
- 1 db közepes cukkini
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 kávéskanál toscana fűszerkeverék (ha nincs szárított bazsalikom és oregánó)
- 1 teáskanál só
Az alapanyagok összeválogatásánál törekedj arra, hogy a krumpli, cukkini, és paradicsom átmérője nagyjából egyforma legyen, mert akkor tudod majd szépen összeállítani az ételt.
Rakott cukkini krumplival elkészítése:
1.Pucold meg a krumplikat, és szeleteld őket vékony (1-2 mm) vastag karikákra.
2. A cukkinit szintén szeleteld fel vékony karikára.
3. Keverj össze két evőkanál olíva olajat a toscana fűszerkeverékkel és sóval.
4. Tedd egy tálba a felkarikázott krumplit és cukkinit, és forgasd össze a fűszeres olajjal, majd tedd félre.
5. Aprítsd fel a vöröshagymát és fokhagymát.
6. Egy serpenyőben melegíts fel egy evőkanál olívaolajat, tedd bele a felaprított vöröshagymát, sózd meg egy csipet sóval és párold üvegesre.
7. Add a felaprított fokhagymát a vöröshagymához, és csak nagyon rövid ideig párold, hogy meg ne égjen.
8. Terítsd el a hagymát egy kerek sütőtál aljára.
9. Karikázd fel vékonyan a paradicsomokat.
10. Rétegezd a cukkini, krumpli és paradicsom karikákat a sütőtálban, úgy hogy félig takarják egymást.
11. Takard le alufóliával a rakott cukkinit, és tedd 180 fokra előmelegített sütőbe.
12. 30 perc után vedd le a fóliát, és süsd még 30-40 percig fólia nélkül, míg meg nem puhulnak a zöldségek.
13. Tálalás előtt pihentesd 10 percig.