Egy finom, vega, húsmentes, diétás recept a ricottás cukkinifasírt sütőben.
Hozzávalók:
- 80 dkg cukkini
- 25 dkg ricotta
- 8 dkg parmezán
- 1 db tojás
- 1 marék friss bazsilikom
- só
- 7 dkg zsemlemorzsa
- olívaolaj
Ricottás cukkinifasírt sütőben recept:
1 Reszeld le a cukkinit és sózd be.
2. Reszeld le a parmezán sajtot.
3. Bélelj ki sütőpapírral egy tepsit, és kend meg vékonyan olívaolajjal.
4. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
5. Üsd a tojást egy keverőtálba, és habard el egy csipet sóval.
6. Keverd hozzá a ricottát, és a felaprított friss bazsalikomot.
7. Facsard ki a nedvességet a reszelt cukkiniből, és ezt is keverd a ricottához.
8. Végül keverd a ricottás cukkinifasírt masszájához a pamerzánt, és annyi zsemlemorzsát, hogy formázható legyen. Nem kell, hogy túl kemény legyen, viszonylag lágy masszára van szükség.
9. A kezeddel formázz golyókat a masszából, kicsit lapogasd el, forgasd meg a zsemlemorzsában és tedd a sütőpapírral bélelt tepsire.
10. Cukkini fasírtok tetejét is locsold meg egy kevés olívaolajjal.
11. Süsd meg a ricottás cukkinifasírtot 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt.