Rántott cukkini panko morzsában

rántott cukkini panko morzsával

Ha igazán ropogós bundát szeretnél a rántott cukkininek, készítsd panko morzsával.

A panko morzsa egy speciális zsemlemorzsa, amit elsősorban a japán konyhában használnak, de már az egész világon elterjedt a használata.

A panko morzsa sokkal nagyobb darabokból áll, az állaga, könnyű, légies, szilánkos. Emiatt kevesebb zsiradékot szív magába, így a panko morzsával készített rántott hús kevesebb kalóriát fog tartalmazni, ezáltal egészségesebb.

A nagyobb szupermarketekben, ázsia boltban, gasztroboltokban be lehet szerezni.

Rántott cukkini panko morzsával hozzávalók:

  • 2 db közepes méretű cukkini, kb. 70 dkg
  • 1 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg panko morzsa
  • 2 dl olaj

 

Rántott cukkini panko morzsával recept:

1.Mosd meg a cukkinit, vágd le a végüket, szeleteled fel kb. 1 cm-es karikákra, sózd be, és tedd félre kb. 10-15 percre.

2. Készítsd elő az alapanyagokat a rántott cukkini panírozásához:

  • tedd egy tálba a lisztet
  • egy másik tálba üsd a tojást, egy csipet sóval habard el
  • a harmadik tálba tedd a panko morzsát

3. A cukkini a sótól levet fog ereszteni, ezért a cukkini karikákat panírozás előtt papírtörlővel töröld szárazra.

4. A cukkini karikákat hempergesd meg a lisztben, a felesleget rázd le.

5. Mártsd bele a belisztezett cukkinit a felvert tojásba.

6. Végül forgasd meg a panko morzsában. Mivel a panko morzsa nagyobb darabokból áll, a panír nem lesz olyan egyenletes, mint a hagyományos rántott cukkini esetében.

7. Melegíts olajat egy serpenyőben, és bő olajban közepes lángon süsd aranybarnára a rántott cukkini karikák mindkét oldalát.

8. A kisült rántott cukkiniket tedd egy papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja.

9. A rántott cukkinit frissen tálald, köret ötleteket a linkre kattintva találsz.

Tetszett a recept? Oszd meg másokkal is!
Összegzés
recipe image
Recept neve
Rántott cukkini panko morzsával
Szerző
Közzétéve
Előkészítési idő
Főzési idő
Teljes elkészítési idő