cukkinis ételek, cukkini receptek képekkel

Fokhagymás cukkini fasírt mártogatóssal

fokhagymás cukkini fasírt mártogatóssal

Finom, ropogós, fokhagymás cukkini fasírt kétféle mártogatóssal.

Fokhagymás cukkini fasírt mártogatóssal

Cukkini fasírt hozzávalók:

  • 1 db nagyobb vagy 2 db kisebb cukkini (kb 50 dkg)
  • 1 nagyobb tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • Ízlés szerint só, bors, vagy natúr ételízesítő
  • 1 zsemle tejbe áztatva, kinyomkodva vagy kb 2 ek zsemlemorzsa (amennyit felvesz)
  • olaj a sütéshez

1 A cukkinit megmossuk, meghámozzuk és lereszeljük, besózzuk és állni hagyjuk legalább 15 percet. Ezalatt levet ereszt, amit azután alaposan kinyomkodunk és a kifacsart cukkinit egy másik tálba tesszük.

2. Mialatt a cukkini levet ereszt, összevágjuk apróra a petrezselyem zöldet, a hagymát és a fokhagymát. Majd mindezeket a kifacsart cukkínihez adjuk.

3. A nyers tojást illetve a tejbe áztatott és alaposan kinyomkodott zsemlét szintén, majd az egészet összekeverjük, ízesítjük ízlés szerint ételízesítővel vagy sóval és kevés borssal. Ha túl lágy a massza, akkor kevés zsemlemorzsát adhatunk még hozzá.

fokhagymás cukkinifasírt masszája

4. Féltenyérnyi adagokat veszünk, ezt lapítjuk (panírozni nem szükséges, de lehet) és az így keletkezett kis korongokat forró olajban oldalanként 4-4 percig sütjük, amíg arany színűre sülnek.

fokhagymás cukkini fasírt sütése

5. Forrón tálaljuk a fokhagymás cukkini fasírtot mártogatóssal.

Gorgonzolás mártogatós cukkini fasírtoz:

  • 10 dkg édes gorgonzola sajt
  • 10 dkg mascarpone sajt
  • 5 dl tejföl vagy görög joghurt

A mascarpone sajtot összekeverjük a gorgonzolával géppel vagy kézzel is lehet (villával szétnyomkodva, habosra keverve) Így igen sűrű masszát kapunk, melyet mártogatóshoz lazítani szükséges görög joghurttal vagy tejföllel (kb. 5 dkg). A keveréket ízlés szerint sózzuk és készen is van a gorgonzolás mártogatósunk.

Olasz tartár mártogatós cukkini fasírthoz:

  • 1.5 dl görög joghurt és 5 dkg mascarpone sajt (ez a keverék 2 dl tejföllel helyettesíthető)
  • 2 teáskanál mustár
  • 1.5 dkg cukor
  • 1 kávés kanál citromlé
  • ízlés szerint só

A fenti hozzávalókat alaposan összekeverjük, ízlés szerint utóízesítjük és készen is van az olasz tartár mártogatósunk.

fokhagymás cukkinifasírt

Array

Nézd meg ezeket a cukkini recepteket is!

Összegzés
recipe image
Recept neve
Fokhagymás cukkini fasírt mártogatóssal
Szerző
Közzétéve
Előkészítési idő
Főzési idő
Teljes elkészítési idő
Értékelés
3.51star1star1star1stargray Based on 9 Review(s)
Ha tetszett a recept kövess a Facebookon is!