cukkinis ételek, cukkini receptek képekkel

Fetával töltött cukkini

fetával töltött cukkini vega

Fetával töltött cukkini, egy vegetáriánus töltött cukkini recept hús és rizs nélkül. Különleges, diétás, igazi ízkavalkád.

Pár éve nagy sláger volt a sült feta, mikor a feta sajtot paradicsommal sütötték meg, és abból készítettek tészta szószt. Ez a recept adott inspirációt a fetával töltött cukkinihez. Mivel a feta önmagában túl tömény, túl sós, így a paradicsom édessége jól lágyít rajta, az oregánónak, lilahgymának és olívabogyónak köszönhetően kicsit a görög salátára is emlékeztet az ízvilága.

Hozzávalók:

2 darabhoz

  • 1 db közepes cukkini (kb. 30-40 dkg)
  • 5 dkg feta sajt
  • 2 db közepes koktélparadicsom (7-8 dkg)
  • 4 db olívabogyó
  • 4 evőkanál passzírozott paradicsom
  • 1/2 db kisebb lilahagyma
  • 1 nagy csipet oregánó

Fetával töltött cukkini elkészítése:

1 Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

2. Mosd meg a cukkinit, vágd félbe, és egy kanállal vájd ki a magos részét. Sózd meg és tedd félre.

3. Kockázd fel a paradicsomot és tedd egy tálba.

4. Kockázd fel a lilahagymát, kb. fél centis darabokra, és add a paradicsomhoz.

5. Karikázd fel az olívabogyót és add ezt is a paradicsomhoz.

6. Kockázd fel a fetát, egy keveset tegyél félre, ami majd a tetejére kerül, a többit add a paradicsomhoz.

7. Add a töltelékhez a passzírozott paradicsomot, oregánót, és keverd össze.

8. Töltsd a paradicsomos, fetás tölteléket a cukkinihajókba.

9. Szórd meg a tetejét a maradék feta sajttal, amit félreraktál.

10. Tedd a fetával töltött cukkini egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd készre 20-30 perc alatt.

Próbáld ki ezeket a feta sajtos recepteket is:

.

Array
Összegzés
recipe image
Recept neve
Fetával töltött cukkini
Szerző
Közzétéve
Előkészítési idő
Főzési idő
Teljes elkészítési idő
Értékelés
0graygraygraygraygray Based on 1 Review(s)
Ha tetszett a recept kövess a Facebookon is!