Sajtos zöldséges rétes leveles tésztából

sajtos zöldséges rétes leveles tésztából

Szaftos zöldséges rétes olvadó sajttal, ropogós leveles tésztában. Vacsorára, vendégvárónak, vagy csak úgy nassolni.

Hozzávalók – sajtos zöldséges rétes

  • 1 csomag leveles tészta
  • 20 dkg cukkini
  • 20 dkg sárgarépa
  • 20 dkg kaliforniai paprika
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 teáskanál toscana fűszerkeverék
  • 10 dkg mozzarella
  • 2 evőkanál reszelt parmezán
  • 1 db tojás
  • olaj

Sajtos zöldséges rétes leveles tésztából recept:

1.Aprítsd fel a vöröshagymát, a cukkinit, sárgarépát, kaliforniai paprikát vágd julienne-re, azaz gyufaszál méretűre.

2. Egy serpenyőben melegíts egy kevés olajat, tedd bele a felaprított vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.

3. Add a hagymához a sárgarépát és a kaliforniai paprikát és párold kb.  5 percig.

4. Add a zöldségekhez a cukkinit, sózd meg és add hozzá a toscana fűszerkeveréket.

5. A zöldségeket párold még 5-7 percig, majd tedd félre és várd meg, míg kihűl.

zöldséges rétes töltelék

6. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.

7. A leveles tésztát tekerd ki, és tedd rá a zöldség masszát, úgy hogy a széleken maradjon pár cm.

8. Kockázd fel a mozzarella sajtot, és egyenletesen tedd a zöldségek tetejére, majd szórd meg a reszelt parmezánnal.

zöldséges rétes összeállítása

9. A leveles tészta papírjának segítségével tekerd fel a rétest, a végeit hajtogasd össze.

10. Habarj el egy tojást, és kend át vele a zöldséges rétest, majd egy villával szurkáld meg, hogy a felesleges gőz távozni tudjon.

11. Tedd a zöldséges rétest az előmelegített sütőbe, és süsd 10 percig 200 fokon, majd csökkentsd a hőmérsékletet 180 fokra, és süsd még 25-30 percig, míg aranybarnára nem sül.

12. Vedd ki a sütőből, pihentesd, míg langyosra nem hűl, és akkor szeleteld fel.

13. Langyosan a legfinomabb, de hidegen is lehet fogyasztani.

Összegzés
recipe image
Recept neve
Sajtos zöldséges rétes leveles tésztából
Szerző
Közzétéve
Teljes elkészítési idő