cukkinis ételek, cukkini receptek képekkel

Fokhagymás cukkini fasírt mártogatóssal

fokhagymás cukkini fasírt mártogatóssal

Finom, ropogós, fokhagymás cukkini fasírt kétféle mártogatóssal.

Fokhagymás cukkini fasírt mártogatóssal

Cukkini fasírt hozzávalók:

  • 1 db nagyobb vagy 2 db kisebb cukkini (kb 50 dkg)
  • 1 nagyobb tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • Ízlés szerint só, bors, vagy natúr ételízesítő
  • 1 zsemle tejbe áztatva, kinyomkodva vagy kb 2 ek zsemlemorzsa (amennyit felvesz)
  • olaj a sütéshez

1 A cukkinit megmossuk, meghámozzuk és lereszeljük, besózzuk és állni hagyjuk legalább 15 percet. Ezalatt levet ereszt, amit azután alaposan kinyomkodunk és a kifacsart cukkinit egy másik tálba tesszük.

2. Mialatt a cukkini levet ereszt, összevágjuk apróra a petrezselyem zöldet, a hagymát és a fokhagymát. Majd mindezeket a kifacsart cukkínihez adjuk.

3. A nyers tojást illetve a tejbe áztatott és alaposan kinyomkodott zsemlét szintén, majd az egészet összekeverjük, ízesítjük ízlés szerint ételízesítővel vagy sóval és kevés borssal. Ha túl lágy a massza, akkor kevés zsemlemorzsát adhatunk még hozzá.

fokhagymás cukkinifasírt masszája

4. Féltenyérnyi adagokat veszünk, ezt lapítjuk (panírozni nem szükséges, de lehet) és az így keletkezett kis korongokat forró olajban oldalanként 4-4 percig sütjük, amíg arany színűre sülnek.

fokhagymás cukkini fasírt sütése

5. Forrón tálaljuk a fokhagymás cukkini fasírtot mártogatóssal.

Gorgonzolás mártogatós cukkini fasírtoz:

  • 10 dkg édes gorgonzola sajt
  • 10 dkg mascarpone sajt
  • 5 dl tejföl vagy görög joghurt

A mascarpone sajtot összekeverjük a gorgonzolával géppel vagy kézzel is lehet (villával szétnyomkodva, habosra keverve) Így igen sűrű masszát kapunk, melyet mártogatóshoz lazítani szükséges görög joghurttal vagy tejföllel (kb. 5 dkg). A keveréket ízlés szerint sózzuk és készen is van a gorgonzolás mártogatósunk.

Olasz tartár mártogatós cukkini fasírthoz:

  • 1.5 dl görög joghurt és 5 dkg mascarpone sajt (ez a keverék 2 dl tejföllel helyettesíthető)
  • 2 teáskanál mustár
  • 1.5 dkg cukor
  • 1 kávés kanál citromlé
  • ízlés szerint só

A fenti hozzávalókat alaposan összekeverjük, ízlés szerint utóízesítjük és készen is van az olasz tartár mártogatósunk.

fokhagymás cukkinifasírt

Array
Összegzés
recipe image
Recept neve
Fokhagymás cukkini fasírt mártogatóssal
Szerző
Közzétéve
Előkészítési idő
Főzési idő
Teljes elkészítési idő
Értékelés
31star1star1stargraygray Based on 7 Review(s)
Ha tetszett a recept kövess a Facebookon is!