Sütemény sok rosttal és kevesebb kalóriával? Cukkinivel, fahéjjal, rizsliszttel, készül ez a gluténmentes sütemény. Finom, puha, egyszerűen és gyorsan elkészíthető. Ne hezitálj, vedd elő a hozzávalókat és készítsd el!
Fahéjas cukkinis süti hozzávalók:
- 35 dkg rizsliszt
- 1 csomag gluténmentes sütőpor
- 1 evőkanál fahéj
- 4 db tojás
- 30 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2.5 dl zsiradék
- 1 db cukkini
Fahéjas cukkinis süti elkészítése:
1.A cukkinit hámozd meg és nagyobb lyukú reszelőn reszeld le.
2. A rizslisztet keverd össze a sütőporral és a fahéjjal.
3. A tojások fehérjét verd kemény habbá.
4. Keverd össze a 4 tojás sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral és a zsiradékkal.
5. A rizslisztes keveréket dolgozd össze a tojássárgájából készült eleggyel.
6. Majd keverd hozzá a lereszelt cukkinit és végül óvatosan a tojáshabot.
7. Zsiradékkal kikent, rizsliszttel meghintet tepsibe öntsd a tésztát.
8. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc süsd meg a süteményt.
9. Ha kihűlt kockára vágva tálald. Kínálhatod porcukorral meghintve, lekvárral, krémmézzel, de magában is finom.
A recept eredetileg a glutenmentesetrend.hu weboldalon jelent meg és a szerző engedélyével lett publikálva.