Ha szereted a margherita pizzát és a cukkinit, akkor próbáld ki ezt a sajttal töltött cukkini receptet! Ez az egyik legegyszerűbb töltött cukkini, ugyanis a tölteléket nem kell külön megfőzni, egyszerűen csak összeállítod a cukkiniket, és mehetnek is a sütőbe. Húsmentes recept, így vegetáriánusok is fogyaszthatják.
Sajttal töltött cukkini hozzávalók:
- 2 db közepes zsenge cukkini, kb. 50 dkg
- 20 dkg mozzarella sajt (friss)
- 4 db koktélparadicsom
- 2 dkg parmezán sajt
- 1 evőkanál olívaolaj
- 4 csipet toscana fűszerkeverék (ha nincs morzsolt oregano)
- só
- frissen őrölt bors
- 1 evőkanál olívaolaj
Sajttal töltött cukkini elkészítése:
1.Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
2. Mosd meg jó alaposan a cukkiniket, vágd le a végüket, és vágd félbe. Egy kanál segítségével vájd ki a cukkini magos részét.
3. Tedd a cukkiniket egy sütőpapírral bélelt tepsire.
4. Fűszerezd sóval, és frissen őrölt borssal a cukkini hajókat.
5. Szeleteld fel a mozzarellát, és tedd a mozzarella szeleteket a cukkini hajókba.
6. Karikázd fel a koktél paradicsomot, és helyezd a paradicsom karikákat a mozzarella tetejére.
7. Szórd meg mindegyik cukkini hajót egy csipet toscana fűszerkeverékkel, és locsold meg kevés olívaolajjal.
8. Tedd a margherita töltött cukkiniket az előmelegített sütőbe, és süsd 20-25 percig.
9. Ha letelt a sütési idő, vedd ki a sütőből, és szórd meg kevés reszelt parmezánnal, majd tedd vissza a sütőbe még 5 percre.
10. Frissen tálald!