Vegán sült zöldségkrém egy ízletes, vegán recept kenyérre, reggelire, vacsorára, snacknek.
Hozzávalók:
- 1 db cukkini kb. 35 dkg
- 2 db sárgarépa kb. 20 dkg
- 2 db tv paprika
- 2 db kápia paprika
- 2 db nagyobb paradicsom
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 szál angolzeller
- 1 marék friss bazsalikom
- olívaolaj
- só
Sült zöldségkrém recept
1 Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és bélelj ki sütőpapírral egy tepsit.
2. Mosd meg a zöldségeket, darabold fel, és helyezd el a tepsin.
3. Sózd meg és locsold meg olívolajjal.
4. Tedd a 180 fokra előmelegített sütőbe és süsd 90 percig.
5. Vedd ki a megsült zöldségeket a sütőből, és várj egy kicsit, míg már nem lesz olyan forró.
6. Tedd a zöldségeket egy késes aprítóba és keverd simára.
7. Kóstolgatva állítsd be a fűszereket, ha túl sűrűnek találod, kevés vízzel higíthatod.
8. A sült zöldségkrémet kenyérre kenheted, mártogatósnak is használhatod, tésztaételt is készíthetsz belőle.
Array
Nézd meg ezeket a cukkini recepteket is!
Összegzés
Recept neve
Sült zöldségkrém
Szerző
Kerekesi Éva
Közzétéve
Előkészítési idő
Főzési idő
Teljes elkészítési idő
Ha tetszett a recept kövess a Facebookon is!