A tócsni, lapcsánka egyszerű, és népszerű étel, amit többféle alapanyagból is készíthetünk. A krumplis cukkini tócsni előnye, hogy a cukkininek köszönhetően kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a hagyományos krumpli tócsni, és a krumplinak köszönhetően meg laktatóbb, mint a klasszikus cukkini tócsni. Ha nem akarsz a serpenyő mellett ácsorogni, akkor a cukkinis burgonyás tócsnit sütőben is elkészítheted.
Hozzávalók:
- 1 db közepes zsenge cukkini (kb. 35 dkg)
- 2 db közepes krumpli (kb. 45 dkg)
- 2 db tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál zabpehelyliszt (fehérliszt is lehet)
- só
- frissen őrölt bors
- olaj a sütéshez
Krumplis cukkinis tócsni elkészítése:
1 Vágd le a cukkini két végét, mosd meg jó alaposan, és héjastul reszeld le. Sózd be, és tedd félre.
2. Pucold meg a krumplit, és reszeld le.
3. Reszeld a fokhagymát a krumplihoz.
4. Üsd a tojásokat a reszelt krumplihoz, sózd, borsozd és keverd simára.
5. Nyomd ki jó alaposan a reszelt cukkiniből a nedvességet, és add a krumplis masszához.
6. Keverd hozzá a lisztet, és keverd simára.
A krumplis cukkinis tócsnit sütőben és serpenyőben is elkészítheted.
Krumplis cukkinis tócsni sütőben készítve:
1 Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
2. Bélelj ki sütőpapírral egy tepsit, és kend meg vékonyan olajjal.
3. Halmozz rá 1-2 evőkanányit a burgonyás cukkini tócsni masszájából, és lapogasd el.
4. Tedd a sütőbe és süsd 20-25 percig. Félidőben fordítsd meg őket.
Krumplis cukkini tócsni serpenyőben:
1 Melegíts egy kevés olajat egy serpenyőben.
2. Tegyél 1-2 evőkanálnyi masszát a serpenyőbe, és lapogasd el.
3. Közepes lángon süsd aranybarnára a cukkinis krumplis tócsnikat.
A krumplis cukkini tócsniból lehet reggeli, vacsora vagy köret is.
Nézd meg a többi cukkini tócsni receptet itt!