A tepsiben sült zöldségeket néhány perc alatt összedobhatod, a munka nagy részét a sütő elvégzi helyetted. Köretnek, de főfogásként is fogyaszthatod.
Tepsiben sült zöldségek hozzávalók:
- 1 db zsenge cukkini
- 2 db sárgarépa
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 db nagyobb paradicsom
- 15 dkg gomba
- 2 db krumpli
- 2 evőkanál toscana fűszerkeverék (oregano, bazsalikom stb)
- só
- olívaolaj
Tepsiben sült zöldségek elkészítése:
1.Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
2. Készítsd elő a zöldségeket:
- a cukkinit szeleteld fel fél cm-es karikákra
- a sárgarépát darabold kb. 2 cm-es darabokra
- csíkozd fel a kaliforniai paprikát
- szeleteld fel a gombát
- a krumplit szeleteld 1-2 mm-es karikára
- a paradicsomot darabold fel
3. Tedd a zöldségeket a tepsibe, locsold meg olívaolajjal, szórd rá a fűszereket, és keverd jól össze.
4. Süsd a zöldségeket a 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig, míg a zöldségek meg nem puhulnak.
Array
Összegzés
Recept neve
Tepsiben sült zöldségek
Szerző
Kerekesi Éva
Közzétéve
Teljes elkészítési idő
Értékelés
4 Review(s) Based on
Ha tetszett a recept kövess a Facebookon is!