Tepsiben sült zöldségek

tepsiben sült zöldségek

A tepsiben sült zöldségeket néhány perc alatt összedobhatod, a munka nagy részét a sütő elvégzi helyetted. Köretnek, de főfogásként is fogyaszthatod.

Tepsiben sült zöldségek hozzávalók:

  • 1 db zsenge cukkini
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 db nagyobb paradicsom
  • 15 dkg gomba
  • 2 db krumpli
  • 2 evőkanál toscana fűszerkeverék (oregano, bazsalikom stb)
  • olívaolaj

Tepsiben sült zöldségek elkészítése:

1.Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

2. Készítsd elő a zöldségeket:

  • a cukkinit szeleteld fel fél cm-es karikákra
  • a sárgarépát darabold kb. 2 cm-es darabokra
  • csíkozd fel a kaliforniai paprikát
  • szeleteld fel a gombát
  • a krumplit szeleteld 1-2 mm-es karikára
  • a paradicsomot darabold fel

3. Tedd a zöldségeket a tepsibe, locsold meg olívaolajjal, szórd rá a fűszereket, és keverd jól össze.

4. Süsd a zöldségeket a 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig, míg a zöldségek meg nem puhulnak.

Tetszett a recept? Oszd meg másokkal is!
Összegzés
recipe image
Recept neve
Tepsiben sült zöldségek
Szerző
Közzétéve
Teljes elkészítési idő