Zöldséges tésztasaláta joghurtos öntettel egy könnyed nyári fogás.
Ha szereted a görög salátát, akkor ezt a tésztasalátát is imádni fogod, mert ízvilágban nagyon hasonlít.
Hozzávalók:
2 adaghoz
- 20 dkg farfelle vagy fusili tészta
- 1 db kisebb zsenge cukkini (kb. 25 dkg)
- 10 db koktélparadicsom
- 5 dkg feta sajt
- 1 marék fekete olívabogyó
- 1 kisebb fej lilahagyma
- olívaolaj
Öntethez:
- 1 kis doboz natúr joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál szárított oregánó
- só
Zöldséges tésztasaláta joghurtos öntettel recept:
1 Szeleteld fel a cukkinit sózd meg, és tedd félre kicsit.
2. Forralj vizet a tészta főzéséhez, és sós vízben főzd meg a tésztát a csomagoláson javasolt ideig. Ne főzd túl a tésztát, szűrd le és tedd félre.
3. Melegíts olívaolajat egy serpenyőben és süsd meg rajta a cukkini karikákat. Sütés előtt törölgesd meg őket egy konyhai papírtörlővel, mert a sótól vizet eresztenek.
4. Add a megsütött cukkiniket a kifőtt tésztához.
5. Darabold fel a koktélparadicsomot, olívabogyót, lilahagymát és ezt is add a tésztához.
6. Kockázd fel a fetát, és keverd össze a tésztával és a zöldségekkel.
7. A joghurtba reszeld bele a fokhagymát, ízesítsd sóval és az oregánóval.
8. A joghurtos öntettel keverd össze a zöldséges tésztasalátát, és tedd a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.