Kapros tejszínes cukkinis csirkemell kukoricával krémes, isteni finom szaftos étel, gyorsan elkészül az ebéd vagy vacsora.
Hozzávalók:
- 1 db csirkemell filé (kb. 25 dkg)
- 1 kisebb cukkini 20-25 dkg
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejszín
- 1 evőkanál natúr tejszínes krémsajt (pl Philadelphia)
- 1 kis konzerv kukorica
- 1 csokor friss kapor
- só
- frissen őrölt bors
- 2 evőkanál étolaj
Tejszínes cukkinis csirkemell kukoricával elkészítése:
1 Csíkozd fel a csirkemellet, sózd és borsozd.
2. Karikázd fel a cukkinit kb. ujjnyi vastagon, majd negyedeld a karikákat.
3. Aprítsd fel a fokhagymát.
4. Tegyél egy kevés olajat a serpenyőbe, és pirítsd meg rajta a csirkemell csíkokat. Ha megsültek, vedd ki a serpenyőből.
5. Add a feldarabolt cukkinit és felaprított fokhagymát a serpenyőben és pirítsd meg őket.
6. Öntsd fel a tejszínnel.
7. Tedd vissza a serpenyőbe az elősütött csirkemellet.
8. Add hozzá a krémsajtot, és alacsony lángon főzd, míg a csirkemell meg nem puhul és a sajt el nem olvad, és kicsit be nem sűrűsödik a tejszínes szósz.
9. Szűrd le a kukorica konzervet, és keverd a tejszínes cukkinis csirkemellhez.
11. Aprítsd fel a kaprot, és keverd hozzá.
12. Forrald össze és már kész is a kapros tejszínes cukkinis csirkemell kukoricával.
13. Párolt rizs vagy tészta illik hozzá.
Tippek a tejszínes cukkinis csirkemellhez
Ha nem szereted a kaprot, használhatsz más zöldfűszert, például petrezselymet, de akár el is hagyhatod.