cukkinis ételek, cukkini receptek képekkel

Zabpelyhes cukkini tócsni

zabpelyhes cukkini tócsni

Cukkini tócsninak számos változata létezik. A zabpelyhes cukkini tócsni egy diétásabb változat, főleg, ha sütőben készíted.

Ha gluténmentes zabpelyhet és zabpehelylisztet használsz, akkor gluténérzékenyek is fogyaszthatják.

Hozzávalók:

  • 1 db cukkini
  • 1 bögre zabpehely
  • 2 db tojás
  • 5 dkg sajt
  • 4 evőkanál zabliszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olaj

Zabpelyhes cukkini tócsni recept:

1 Öntsd le a zabpelyhet 1 dl vízzel és tedd félre, hogy megszívja magát.

2. Reszeld le a cukkinit és a fokhagymát egy tálban.

3. Reszeld le a sajtot is.

4. Keverd a cukkinihez a zablisztet, zabpelyhet, reszelt sajtot, tojásokat és keverd jól össze.

5. Fűszerezd sóval és borssal. Egyéb zöldfűszerekkel is ízesítheted egyéni ízlés szerint.

6. Elkészült a zabpelyhes cukkini tócsni masszája, kezdheted a sütését.

7. Egy serpenyőben melegíts fel egy kevés olajat, tegyél egy nagyobb evőkanálnyit a serpenyőbe, lapogasd el a kanál hátoldalával és süsd meg mindkét oldalát.

Zabpelyhes cukkini tócsni sütőben

Nem csak serpenyőben, de sütőben is elkészítheted. Ha sütőben készíted, akkor kevesebb a munka a sütésével, és valamivel egészségesebb is lesz, mert kevesebb zsiradékkal készül. De kevésbé lesz ropogós, mint a serpenyőben sült változat.

Bélelj ki sütőpapírral egy tepsit, kend meg fékonyan olajjal. Erre halmozd a cukkini tócsni masszáját, és lapogasd el , kb. 8-10 centisek legyenek.

Tedd a 180 fokra előmelegített sütőbe és süsd 20-25 percig, félidőben fordítsd meg.

 

Array
Összegzés
recipe image
Recept neve
Zabpelyhes cukkini tócsni
Szerző
Közzétéve
Előkészítési idő
Főzési idő
Teljes elkészítési idő
Ha tetszett a recept kövess a Facebookon is!