Ha egy gyorsan elkészíthető finom ételre vágysz, próbáld ki a tejszínes cukkinis brokkolis tésztát! Gyorsan elkészül, de még gyorsabban fog elfogyni!
Tejszínes cukkinis brokkolis hozzávalók:
- 20 dkg penne tészta (durum tészta)
- 20 dkg brokkoli
- 1/2 piros kaliforniai paprika
- 4 db koktél paradicsom
- 20 dkg cukkini
- 1/2 póréhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1,5 dl tejszín (30 %)
- 3 dkg parmezán sajt
- 1 kávéskanál toscana fűszerkeverék (ha nincs, használj olasz fűszereket: bazsalikom, oregáno, kakukkfű)
- só, bors
Tejszínes cukkinis brokkolis elkészítése:
1.Tegyél fel vizet melegedni két lábosban. Az egyiket a brokkoli, a másikat a tészta főzéséhez.
2. Készítsd elő a zöldségeket:
- a brokkolit szedd rózsáira
- a cukkinit vágd kb. 3x1x1 cm-es hasábokra
- a kaliforniai paprikát vágd csíkokra
- aprítsd fel a póréhagymát és fokhagymát
- a koktél paradicsomokat vágd félbe vagy negyedbe, mérettől függően
3. Ha felforrt a víz, sózd meg, és tedd bele a brokkolit, és főzd 5 percig. Ne főzd túl, roppanós maradjon!
4. A másik lábosban lévő vízbe tegyél szintén sót, és főzd meg a tésztát a csomagoláson szereplő utasítások szerint.
5. Egy nagyobb serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és közepes lángon párold meg a póréhagymát.
6. Add a hagymához a cukkini és kaliforniai paprika hasábokat, és pirítsd meg őket. Nem kell teljesen puhára készíteni őket, maradjanak ezek a zöldségek is roppanósak.
7. Add hozzá az előfőzött brokkolit, koktél paradicsomot és fokhagymát, és pirítsd össze a zöldségeket fél percig.
8. Add a tejszínt a zöldséges raguhoz, valamint a sót, borsot és toscana fűszerkeveréket.
9. Reszeld a parmezán sajtot a tejszínes zöldséges tésztához, és keverd össze, hogy a sajt feloldódjon.
9. Szűrd le a tésztát, és keverd a tejszínes zöldségekhez, és már kész is a tejszínes zöldséges tészta brokkolival!