Sajtos cukkini kenyér

sajtos cukkini kenyér

Sajtos cukkini kenyér fetával, parmezánnal, aszalt paradicsommal, olívabogyóval és tökmaggal. Nagyon ízletes, reggelire, uzsonnára, partyra is nagyszerű!

Sajtos cukkini kenyér hozzávalók:

  • 20 dkg cukkini
  • 12 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg parmezán
  • 6 dkg feta
  • 4 db aszalt paradicsom, olajban eltett
  • 6 db fekete olívabogyó
  • 3 dkg tökmag
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 db tojás
  • 80 ml joghurt
  • 60 ml olívaolaj
  • bors
  • 1 teáskanál sütőpor

Sajtos cukkini kenyér elkészítése:

1.Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

2. Reszeld le a cukkinit, sózd be és tedd félre.

3. Reszeld le a parmezánt, morzsold össze a fetát, aprítsd fel az aszalt paradicsomot és az olívabogyót.

4. Üsd egy tálba a tojásokat, habard el, és keverd hozzá a joghurtot, az olívaolajat és reszeld bele a fokhagymát.

5. Tedd egy másik tálba a liszteket, sütőport, sót, borsot és keverd össze.

6. Add a kinyomkodott cukkinit lisztes keverékhez a fetával, parmezánnal, aszalt paradicsommal, olívával és tökmaggal együtt.

7. Öntsd a tojásos keveréket a lisztes keverékhez és egy villa segítségével keverd míg össze nem áll. Nem szabad túlkeverni.

8. Bélelj ki sütőpapírral egy sütőformát, és öntsd bele a sós cukkinikenyér tésztáját.

 

9. Tedd a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 50 percre, közben tűpróbával ellenőrizd hogy elkészült-e.

10. Szeletelés előtt várd meg míg kihűl.

 

sajtos cukkinikenyér egész
  • Facebook
  • Pinterest

Tetszett a recept? Oszd meg másokkal is!
Összegzés
recipe image
  • Facebook
  • Pinterest
Recept neve
Sajtos cukkini kenyér
Szerző
Közzétéve
Előkészítési idő
Főzési idő
Teljes elkészítési idő

Pin It on Pinterest

Share This

Tetszett a recept?

Oszd meg a barátaiddal is!