cukkinis ételek, cukkini receptek képekkel

Sajtos cukkini kenyér

sajtos cukkini kenyér

Sajtos cukkini kenyér fetával, parmezánnal, aszalt paradicsommal, olívabogyóval és tökmaggal. Nagyon ízletes, reggelire, uzsonnára, partyra is nagyszerű!

Sajtos cukkini kenyér hozzávalók:

  • 20 dkg cukkini
  • 12 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg parmezán
  • 6 dkg feta
  • 4 db aszalt paradicsom, olajban eltett
  • 6 db fekete olívabogyó
  • 3 dkg tökmag
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 db tojás
  • 80 ml joghurt
  • 60 ml olívaolaj
  • bors
  • 1 teáskanál sütőpor

Sajtos cukkini kenyér elkészítése:

1.Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

2. Reszeld le a cukkinit, sózd be és tedd félre.

3. Reszeld le a parmezánt, morzsold össze a fetát, aprítsd fel az aszalt paradicsomot és az olívabogyót.

4. Üsd egy tálba a tojásokat, habard el, és keverd hozzá a joghurtot, az olívaolajat és reszeld bele a fokhagymát.

5. Tedd egy másik tálba a liszteket, sütőport, sót, borsot és keverd össze.

6. Add a kinyomkodott cukkinit lisztes keverékhez a fetával, parmezánnal, aszalt paradicsommal, olívával és tökmaggal együtt.

7. Öntsd a tojásos keveréket a lisztes keverékhez és egy villa segítségével keverd míg össze nem áll. Nem szabad túlkeverni.

8. Bélelj ki sütőpapírral egy sütőformát, és öntsd bele a sós cukkinikenyér tésztáját.

 

9. Tedd a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 50 percre, közben tűpróbával ellenőrizd hogy elkészült-e.

10. Szeletelés előtt várd meg míg kihűl.

 

sajtos cukkinikenyér egész

Összegzés
recipe image
Recept neve
Sajtos cukkini kenyér
Szerző
Közzétéve
Előkészítési idő
Főzési idő
Teljes elkészítési idő
Ha tetszett a recept kövess a Facebookon is!