cukkinis ételek, cukkini receptek képekkel

Ropogós cukkini tócsni

ropogós cukkini tócsni

A hagyományos krumpli tócsniban azt szeretjük, hogy ropog a széle, a belseje, meg puha. Meg lehet ezt csinálni cukkiniből is? Hogyan lehet ropogós cukkini tócsnit készíteni?

Sokat kísérleteztem, és arra jutottam, hogy 3+1 titka van annak, hogy ropogós legyen a cukkini tócsni.

Hozzávalók:

  • 1 db közepes cukkini (kb. 30 dkg)
  • 2 db tojás
  • 3 dkg liszt
  • 2 dkg keményítő
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olaj a sütéshez

Ropogós cukkini tócsni recept:

1 Reszeld le a cukkinit, sózd be, és pihentesd kb. 15 percet. Ekkor csavard ki a nedvességet a cukkiniből, és pihentesd még 15 percig. A legjobb egy szűrőbe rakni, mert akkor nem a saját levében áll, hanem lecsöpög a felesleg. Csavard ki újra jó alaposan a reszelt cukkinit. Erre azért van szükség, mert a cukkininek magas a víztartalma, ami meggátolja, hogy ropogós legyen a cukkini tócsni, ez a ropogós cukkini tócsni első titka.

2. Keverd a tojásokat, lisztet, keményítőt, reszelt fogkhagymát a reszelt cukkinihez és keverd össze. Az, hogy a liszt helyett részben keményítő kerül bele, segít abban, hogy ropogós legyen.

3. Melegíts olajat egy serpenyőben. Viszonylag sok olajat kell használni, nem kell, hogy ellepje az olaj a cukkini masszát, de nem diétásan kevés olajon, hanem viszonylag sok olajban kell sütni. Ez a ropogós cukkini tócsni készítésének harmadik titka, mert a forró olaj segít abban, hogy ropogós legyen a külseje, ha csak a teflon lap hője éri, nem lesz ropogós.

4. Ugyanúgy kell sütni, mint  bármelyik cukkini tócsnit, egy-két evőkanálnyi masszát tegyél a serpenyőbe, lapogasd el, és ha megsült az alja, fordítsd meg. Ha elfogy alóla az olaj, akkor pótold.

5. A megsült tócsnikat, rácsra vedd ki, és ott pihentesd felhasználásig. Ha tányérra teszed, akkor ott visszapuhul. Ugyanez történik akkor is, ha papírtörlőre szeded ki. Ha fel szeretnéd itatni a felesleges zsiradékot, akkor csak nagyon rövid ideig tedd a papírtörlőre, és utána tedd rácsra.

Én ezzel a módszerrel tudtam a legropogósabb cukkini tócsnit elkészíteni, de azért azt ne felejtsük el, hogy a cukkini teljesen más alapanyag, mint a krumpli, így a végeredmény sosem lehet teljesen olyan, mint a krumpli tócsnié.

Próbáld ki ezeket a ropogós cukkini recepteket is:

.

Array
Összegzés
recipe image
Recept neve
Ropogós cukkini tócsni
Szerző
Közzétéve
Előkészítési idő
Főzési idő
Teljes elkészítési idő
Értékelés
31star1star1stargraygray Based on 9 Review(s)
Ha tetszett a recept kövess a Facebookon is!