Csőben sült cukkini – cukkini gratin

cukkini gratin tányéron

Csőben sült cukkini, krémes, fokhagymás cukkini egytálétel, amit főételként vagy köretként is fogyaszthatsz.

Csőben sült cukkini – cukkini gratin hozzávalók:

  • 45 dkg cukkini
  • 2 dl habtejszín
  • 10 dkg sajt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors

Csőben sült cukkini elkészítése:

1.A cukkinit szeleteld fel 2-3 mm-es karikákra. Sózd be, tedd egy szűrőbe, vagy egy sima tálba, és hagyd állni 15 percet. Ha szűrőbe rakod, akkor a víz, amit a cukkini ereszt le tud csöpögni.

2. Reszeld le a sajtot.

3. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

4. Vágd félbe a fokhagyma gerezdet, és dörzsöld be vele egy sütőtál alját.

5. Reszeld le a fokhagymát, add a tejszínhez, sózd és borsozd.

6. A cukkini a sótól levet fog ereszteni. A nedvességet töröld le a cukkini karikákról, hogy ne áztassák el az ételt.

7. Helyezd sorban egymás mellé a cukkini karikákat a tálba. Ha a cukkinik felét beraktad, szórd meg a reszelt sajt felével, majd helyezd a maradék cukkini karikát is a tálba.

8. Öntsd a fokhagymás tejszínt a cukkinire.

9. Szórd meg a cukkini gratin tetejét a maradék reszelt sajttal.

10. Tedd a 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 40 percig és már kész is a csőben sült cukkini!

cukkini gratin tepsiben
  • Facebook
  • Pinterest

Összegzés
recipe image
  • Facebook
  • Pinterest
Recept neve
Cukkini gratin
Szerző
Közzétéve
Előkészítési idő
Főzési idő
Teljes elkészítési idő

Pin It on Pinterest

Share This

Tetszett a recept?

Oszd meg a barátaiddal is!