Sajtos cukkini kenyér fetával, parmezánnal, aszalt paradicsommal, olívabogyóval és tökmaggal. Nagyon ízletes, reggelire, uzsonnára, partyra is nagyszerű!
Sajtos cukkini kenyér hozzávalók:
- 20 dkg cukkini
- 12 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 10 dkg liszt
- 5 dkg parmezán
- 6 dkg feta
- 4 db aszalt paradicsom, olajban eltett
- 6 db fekete olívabogyó
- 3 dkg tökmag
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 db tojás
- 80 ml joghurt
- 60 ml olívaolaj
- só
- bors
- 1 teáskanál sütőpor
Sajtos cukkini kenyér elkészítése:
1.Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
2. Reszeld le a cukkinit, sózd be és tedd félre.
3. Reszeld le a parmezánt, morzsold össze a fetát, aprítsd fel az aszalt paradicsomot és az olívabogyót.
4. Üsd egy tálba a tojásokat, habard el, és keverd hozzá a joghurtot, az olívaolajat és reszeld bele a fokhagymát.
5. Tedd egy másik tálba a liszteket, sütőport, sót, borsot és keverd össze.
6. Add a kinyomkodott cukkinit lisztes keverékhez a fetával, parmezánnal, aszalt paradicsommal, olívával és tökmaggal együtt.
7. Öntsd a tojásos keveréket a lisztes keverékhez és egy villa segítségével keverd míg össze nem áll. Nem szabad túlkeverni.
8. Bélelj ki sütőpapírral egy sütőformát, és öntsd bele a sós cukkinikenyér tésztáját.
9. Tedd a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 50 percre, közben tűpróbával ellenőrizd hogy elkészült-e.
10. Szeletelés előtt várd meg míg kihűl.