A minestrone leves egy tartalmas olasz étel, amibe most csirkemell is került. Ez tipikusan ahány ház, annyi szokás típusú étel, a lényeg a sok zöldség. Ez a változat egy kicsit diétásabb verzió, de ha laktatóbbra szeretnéd, adhatsz hozzá fehérbabot vagy főzhetsz bele tésztát.
Hozzávalók:
- 1 db csirkemell filé (20-25 dkg)
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 2 db halványító zeller szár
- 1/4 db karalábé
- 1 db kisebb cukkini (kb. 15 dkg)
- 25 dkg karfiol
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 dl passata (passzírozott paradicsom)
- 2 teáskanál toscana fűszerkeverék
- só
- bors
- 3 evőkanál olívaolaj
- tálaláshoz parmezán (opcionális)
Minestrone leves csirkemellel elkészítése:
1.Kockázd fel a csirkemellet, sózd meg és tedd félre.
2. Pucold meg a sárgarépát, fehérrépát, karalábét, zellert és karikázd fel.
3. Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.
4. Melegítsd fel az olívaolajat.
5. Add hozzá a felaprított vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.
6. Add hozzá a csirkemellet és a fokhagymát, és kevergetés mellett pirítsd a húst fehéredésig.
7. Add hozzá a répákat, karalábét, zellert és párold össze kb. 4-5 percig.
8. Öntsd fel a minestrone levest a passataval és egy liter vízzel
9. Sózd, borsozd, és add hozzá a toscana fűszerkeveréket és főzd 30 percig.
10. Amíg fő a minestrone leves, addig kockád fel a cukkinit és szedd a karfiolt rózsáira.
11. Ha letelt a 30 perc, add a leveshez a cukkinit és karfiolt és főzd még 10 percig.
Nézd meg a vega minestrone leves receptjét is!