cukkinis ételek, cukkini receptek képekkel

Gluténmentes fasírt cukkinivel

gluténmentes fasírt cukkinivel

A cukkini rendkívül sokoldalúan felhasználható, akár még a zsemle kiváltására is! Cukkini hozzáadásával nem csak gluténmentes fasírtot készíthetünk, de sokkal diétásabb is lesz!

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulyka darálthús
  • 20 dkg zsenge cukkini
  • 1 db tojás
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál só
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • gluténmentes zabkorba vagy aprószemű zabpehely
  • olaj

Gluténmentes fasírt elkészítése:

1 Reszeld le a cukkinit, sózd be, és pihentesd 10 percig.

2. Üsd a tojást egy tálba, és habard el.

3. Add a tojáshoz a darálthúst reszeld hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát, keverd jól össze a fűszerekkel.

4. Nyomd ki a nedvességet a reszelt cukkiniből, és keverd a darált húsoshoz, így elkészült a gluténmentes fasírt masszája.

5. Formázz nedves kézzel pogácsákat a masszából.

6. A folytatásnál több lehetőség is van:

  • Ezeket a fasírtokat megsütheted 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt, ez a legdiétásabb változat. Dee kisütheted serpenyőben is olajban.
  • A fasírt pogácsákat megforgatod zabkorpában, és úgy sütöd ki őket. Ez a verzió hasonlít leginkább a hagyományos fasírthoz.
  • Aprószemű zabpehelyben forgatod meg a fasírtokat, és úgy sütöd ki.

gluténmentes fasírt félben

Array
Összegzés
recipe image
Recept neve
Gluténmentes fasírt cukkinivel
Szerző
Közzétéve
Előkészítési idő
Főzési idő
Teljes elkészítési idő
Értékelés
41star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)
Ha tetszett a recept kövess a Facebookon is!