Kukoricás cukkinis tészta csőben sütve, sok olvadó sajttal a tetején. Finom, laktató vega cukkinis étel hús nélkül.
A receptben főzőhagymát használtam, mert az sokkal szaftosabb, nyáron viszonylag könnyen be lehet szerezni, érdemes ezzel készíteni az ételt.
A trappista sajtot részben vagy egészben füstölt sajttal is lehet helyettesíteni, attól még különlegesebb lesz az íze.
Ha szereted a csípőset, akkor egy kis chilivel is feldobhatod.
Hozzávalók:
- 20 dkg kocka tészta
- 30 dkg cukkini
- 1 kis doboz kukorica konzerv
- 1 db főzőhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál tejföl
- 7 dkg trappista sajt
- só
- bors
- 0,5 dl olaj
Elkészítés – Kukoricás cukkinis tészta csőben sütve:
1.Tegyél fel vizet forrni a tészta kifőzéséhez.
2. Készítsd elő az alapanyagokat:
- aprítsd fel a főzőhagymát
- aprítsd fel a fokhagymát
- karikázd fel a cukkinit (az én cukkinim nagyobb volt, így a karikákat félbe is vágtam)
3. Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben, tedd bele a főzőhagymát, sózd meg és párold meg.
4. Add a hagymához a fokhagymát és a cukkinit és párold össze őket.
5. Sózd, borsozd, keverd hozzá a lecsöpögtetett kukorica konzervet és a tejfölt.
6. Főzd meg a tésztát a csomagoláson lévő instrukció szerint, figyelj rá, hogy ne főzd túl.
7. A megfőtt tésztát szűrd le, és keverd össze a cukkinis raguval.
8. Vékonyan olajozz ki egy tepsit, és tedd bele a kukoricás cukkinis tésztát.
9. Szórd meg a tetejét reszelt sajttal.
10. Tedd a cukkinis kukoricás tésztát 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 15 percig, míg a sajt rá nem olvad. A végén bekapcsolhatod a grill fokozatot is, hogy szépen megpiruljon a teteje.