A kapros túrós palacsinta sokak kedvence, a kaportól igazán egyedi lesz. Most egy különleges, sós kapros túrós palacsinta receptet mutatok be, a palacsinta tésztájába cukkini is kerül, és a túrós tölteléket is gazdagítják zöldségek.
Reggelire, vacsorára egy finom húsmentes cukkinis recept. A palacsintákat zapehelyliszttel készítettem, így gluténmentes is, de lehet hagyományos liszttel is készíteni.
Hozzávalók:
kb. 4 darabhoz
Palacsintához:
- 10 dkg cukkini
- 10 dkg zabpehelyliszt
- 1 db tojás
- 3 dl tej
- só
- olaj a sütéshez
Töltelékhez:
- 25 dkg túró
- 1 kis pohár görög joghurt
- 1/2 db kígyóuborka
- 1/2 db kaliforniai paprika
- 1 kis fej lilahagyma
- 1 csokor friss kapor
- só
Kapros túrós cukkini palacsinta recept:
1 Reszeld le a cukkinit, sózd be és tedd félre.
2. Közben készítsd el a kapros túrós tölteléket. Vágd apróra a kígyóuborkát, kaliforniai paprikát, lilahagymát, és keverd össze a túróval, görögjoghurttal, sóval és apróra vágott kaporral. Tedd félre a tölteléket.
3. Folytasd a palacsinta készítését. Üsd a tojásokat egy tálba, és habard el egy kevés sóval.
4. Add a tojáshoz a zabpehelylisztet, a tej felét és keverd simára.
5. Nyomd ki a vizet a reszelt cukkiniből és keverd a palacsinta masszához.
6. A maradék tejjel higítsd fel a cukkinis palacsinta tésztáját.
7. Melegíts egy kevés olajat egy tapadásmentes palacsintasütőben.
8. Merj kb. 1 merőkanálnyi tésztát, öntsd a palacsintasütőbe, és oszlasd el a tésztát. Mivel a zabliszt hajlamos leüllepedni a tészta alján, ezért mindig keverd át a tésztát, mielőtt merítesz belőle.
9. Ha a cukkinis zabpalacsinta teteje már megszilárdul, és a széle kezd elvállni a sütő szélétől, egy spatula segítségével fordítsd át, és süsd meg a másik oldalát is. A másik oldal már gyorsabban megsül.
10. Töltsd meg a palacsintákat a kapros túrós töltelékkel, és már kész is a finom sós kapros túrós palacsinta!
Próbáld ki ezeket a recepteket is:
.