Cukkini krémsajtos bundában egy finom vega cukkini recept, próbáld ki Te is ezt a különleges receptet!
Hozzávalók:
- 2 db közepes zsenge cukkini (kb. 60 dkg)
- só
- étolaj a sütéshez
Krémsajtos bundához:
- 20 dkg tejszínes krémsajt (2 tömlő)
- 1 dl tej
- 1 db tojás
- 7 dkg liszt
- só
Bundázáshoz:
- 3 evőkanál liszt
Cukkini krémsajtos bundában recept
1 Szeleteld fel a cukkinit, sózd meg a cukkini karikákat és tedd félre.
2. Tedd egy tálba a tojás,t és habard el a sóval. Add hozzá a krémsajtot és keverd simára.
3. Add a masszához a tejet, a lisztet és keverd csomómentesre.
4. Egy magasabb falú lábosban kezdd el melegíteni az olajat. A krémsajtos bundás cukkinit bő olajban kell majd sütni, közepes hőfokon.
5. Tedd egy tányérba a lisztet.
6. A cukkini karikák a sótól vizet fognak ereszteni, ezt töröld le egy papírtörlővel, majd forgasd meg őket a lisztben, utána mártsd a krémsajtos masszába, és tedd a felmelegített olajba.
7. Közepes kicsit kisebb lángon süsd, úgy hogy ússzanak az olajban, és egyszerre csak annyit tegyél bele, amennyi kényelmesen elfér, hogy ne ragadjanak össze.
7. Süsd aranybarnára a krémsajtos bundás cukkinik mindkét oldalát.
8. A megsült bundás cukkiniket vedd ki az olajból és tedd konyhai papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot felitassa.
Jól illik hozzá a rizibizi, kukoricás rizs, krumplipüré, petrezselymes krumpli, saláták, de akár magában is lehet fogyasztani.