A cukkini egy sokoldalúan felhasználható alapanyag, még süteményt is lehet belőle készíteni, mint ez az édes cukkinis muffin. A cukkinitől szaftosabb lesz a muffin tésztája, és finom, zamatos sütemény a végeredmény. Fogyaszthatod reggelire, uzsonnára, desszertnek.
Édes cukkinis muffin hozzávalók:
12 db-hoz
- 1 dl kókuszolaj
- 3-5 evőkanál méz
- 1,5 dl író (natúr joghurt)
- 2 tojás
- 2 teáskanál vanília kivonat
- 25 dkg liszt (teljes kiőrlésű)
- 1 teáskanál sütőpor
- ½ teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- ¼ teáskanál őrölt szerecsendió
- ½ teáskanál só
- 1 db kisebb cukkini (reszelt)
- 10 dkg dió
Édes cukkinis muffin elkészítése:
1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
2. Egy tálba keverd össze a kókuszolajat, mézet, tojásokat, írót és a vanília kivonatot.
3. Egy másik tálba keverd össze a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, őrölt fahéjat, őrölt szerecsendiót és a sót.
4. Mosd meg és reszeld le a cukkinit. Nyomd ki a levét, majd tedd félre.
5. Vágd durvább darabokra a diót és enyhén pirítsd meg.
6. Végül alaposan keverd össze a nedves és a száraz összetevőket, majd keverd bele a pirított diót és a reszelt cukkinit.
7. Kanalazd bele a tésztát a muffin formákba (⅔-ig tedd) és süsd kb. 20 percig (tűpróbával is ellenőrizheted).
Eredeti recept forrása: https://cavalcadeoftaste.com/zucchini-muffin-with-toasted-walnut/