Cukkinis csirkemell alufóliában sütve. Gyorsan elkészül, finom, és diétázók is bátran fogyaszthatják.
Hozzávalók:
2 adaghoz
- 1 db csirkemell filé (kb. 25 dkg)
- 1 db közepes zsenge cukkini
- 1 db kaliforniai paprika
- 3 db koktélparadicsom
- 3 db szárított paradicsom (olajban eltett)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál toscana fűszerkeverék
- só
- bors
Cukkinis csirkemell alufóliában elkészítése:
1 Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
2. Kockázd fel a csirkemellet, sózd és borsozd.
3. Kockázd fel a cukkinit, paprikát, negyedeld fel a koktélparadicsomot.
4. Darabold fel a szárított paradicsomot, és aprítsd fel a fokhagymát.
5. Keverd a csirkemellhez a zöldségeket, fokhagymát, önts rá néhány evőkanálnyit a szárított paradicsom olajából.
6. Add hozzá a sót, egy kevés borsot és a toscana fűszerkeveréket és keverd jól össze.
7. Tépj le két kb. 40 cm-es darabot az alufóliából.
8. Halmozd a közepére a zöldséges csirkemellet és csomagold be.
9. Tedd a cukkinis csirkemellet a 200 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 20 percig.
10. Ha megsült, óvatosan bontsd ki az alufóliát, mert gőz fog kicsapni.
11. Önmagában fogyasztva egy igazán diétás fogás, de adhatsz mellé rizst is.