A cukkinis csirkecomb egy mediterrán ízvilágú könnyű nyári étel. Kevés munka van vele, csak össze kell állítani, a többi munkát a sütő megcsinálja. Diétázók magában fogyaszthatják, de kínálhatunk mellé köretet is.
Hozzávalók:
- 3 db csirkecomb
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 40 dkg cukkini
- 15 dkg koktélparadicsom
- 10 szem olívabogyó
- só
- bors
- toscana fűszerkeverék
- 1 dl száraz fehérbor
Cukkinis csirkecomb sütőben elkészítése:
1 A csirkecombokat sózd, borsozd és fűszerezd toscana fűszerkeverékkel. Ha van rá lehetőség, pihentesd így egy órát, hogy a fűszerek átjárják.
2. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
3. Egy tepsi aljába önts 2-3 kanál olívaolajat.
4. Pucold meg a vöröshagymát, vágd félbe, majd szeleteld fel, és tedd a tepsi aljába.
5. Pucold meg a fokhagymát, roppantsd össze a gerezdeket és tedd ezt is a tepsi aljába.
6. Rakd a befűszerezett csirkecombokat a hagymára.
7. Mosd meg a cukkinit, vágd le a két végét, és szeleteld fel kb. 1 cm vastag karikákra, és oszlasd el a tepsiben.
8. Mosd meg a koktélparadicsomot, vágd félbe, és rakd ezt is a tepsibe.
9. Szórd meg az olívabogyóval.
10. Öntsd alá a fehérbort.
11. Takard le alufóliával a tepsit, és tedd a cukkinis csirkecombot az előmelegített sütőbe.
12. Süsd fóliával lefedve 45-60 percig, míg a hús meg nem puhul. Ez függ a combok méretétől.
13. Ha a combok megpuhultak, vedd le az alufóliát, és süsd még 15 percig, hogy szép pirosra süljenek.