Cukkini tócsni csirkemellel

cukkini tócsni csirkemellel

Cukkini tócsni egy kis extrával, hogy a húsevőknek se legyen hiányérzete! Keverj apró kockára vágott csirkemellet a tócsni tésztájába és isteni finom és laktató ételt kapsz!

Cukkini tócsni csirkemellel hozzávalók:

6 db-hoz

  • 40 dkg zsenge cukkini
  • 20 dkg csirkemell
  • 1 db tojás
  • 3 evőkanál zabpehelyliszt
  • 2 dkg parmezán sajt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál provance fűszerkeverék
  • olaj a sütéshez

Cukkini tócsni csirkemellel elkészítése:

1.Mosd meg a cukkinit, vágd le a két végét és reszeld le. Sózd be a reszelt cukkinit és tedd félre.

2. Kockázd fel a csirkemellet nagyon apró, kb. fél centiméteres kockára és sózd be kicsit.

3. Üsd a tojást egy tálba és habard el.

4. A reszelt cukkini a sótól levet fog ereszteni, nyomd ki a levet és add a tojáshoz.

5. Add a felkockázott csirkemellet is a tojáshoz.

6. Reszeld a fokhagymát és a parmezán sajtot a masszához, és add hozzá a provance fűszerkeveréket is, majd keverd össze.

7. Add a zabpehelylisztet is a masszához és keverd simára.

 

8. Melegíts egy kevés olajat egy serpenyőben.

9. Tegyél néhány kanálnyi masszát a serpenyőbe és lapogasd el a kanál hátuljával.

10. Közepes lángon süsd a cukkinis tócsni, míg az egyik oldala meg nem sül.

cukkini tócsni csirkemellel sütése

11. Egy határozott mozdulattal egy sütőlapát segítségével fordítsd meg. Erre azért van szükség, mert ez a massza kicsit darabos, és könnyen szétesik.

12. Süsd meg a másik oldalát is.

13. A megsült csirkemelles tócsnikat tedd egy tányérra, és frissen tálald, a tejföl nagyon jól passzol hozzá.

Összegzés
recipe image
Recept neve
Cukkini tócsni csirkemellel
Szerző
Közzétéve
Teljes elkészítési idő